LARKIN I VILBEKIN PROPUSTILI PRETKVALIFIKACIJE: Turska traži objašnjenje

Larkin Vilbekin

Larkin Vilbekinphoto: twitter/agazete

Turska nije izborila plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre, a kao glavni razlog za neuspjeh navode neigranje Larkina i Vilbekina.

Turska je razočarala naciju u pretkvalifikacionom turniru u Istanbulu jer je u finalu poražena od Hrvatske sa 71:84. Na ovom turniru selektor Ergin Ataman nije mogao da računa na Šejna Larkina i Skotija Vilbekina.

Kako prenose turski novinari, košarkaški savez te zemlje zatražiće od njih dvojice da pojasne razloge zbog čega nijesu bili na raspolaganju selektoru u pretkvalifikacijama.

Turkish Federation reportedly asked Shane Larkin and Scottie Wilbekin to defend their choice not to represent Turkey in the Olympic Pre-Qualifying Tournament 👀 pic.twitter.com/7uj0gCCd57

— BasketNews (@BasketNews_com) August 23, 2023

I jedan i drugi su Amerikanci sa pasošem Turske, a sada bi se mogli suočiti sa kaznom. Oni imaju rok od 24. sata da detaljno pojasne razloge zbog kojih su ovo ljeto odmarali.

Tokom kvalifikacija za Mundobasket, obojica su igrali pojedine utakmice. Ipak, ni to nije pomoglo Turskoj da izbori plasman na Svjetsko prvenstvo, jer je završila iza Grčke, Letonije i Srbije.

Prethodni tekstSPOLSTRA: Primarni cilj mi je bio da radim na FilipinimaSljedeći tekstTIP DANA: Ajaks je favorit u Bugarskoj

Author: Ethan Edwards