Lilarda želi samo Majami, u trejd uključen i Jović

Lilard Portland Detroit Majami ESPN

Lilard Portland Detroit Majami ESPNphoto: twitter/camisa_23

Već više od dva mjeseca, od kako je igrač Portlanda zatražio trejd, ne postoje nikakve aktivnosti, a ESPN sada javlja da se ipak nešto dešava.

Majami Hit se jop prije dva mjeseca spominjao kao Lilardova sigurna destinacija, a navodno niti jedna druga, od 28 franšiza, nije imala ideju da šalje ponude Blejzersima.

ESPN ističe da nema nikakvih naznaka da je rješenje na pomolu, pa je sva prilika da će Demion Lilard ipak ostati u Portlandu.

Dobro obaviješteni novinar ESPN-a Bobi Marks rekao je da Portland mora shvatiti da ne postoji tržište za Lilarda ukoliko se Majami izuzme.

Rekao je da je trejd moguć u kojem bi, uz Demiona, išao i Jusuf Nurkić, dok bi put oregona otišli Tajler Hirou, Kajl Lauri i Nikola Jović.

Dame will not report to training camp if he’s traded to a team other than Miami, per @ShamsCharania

“At this point… the only two training camps that Damian Lillard would report to, in theory: Portland and Miami.” 😳

(h/t: @TheRally) pic.twitter.com/RGje7DSi82

— Bleacher Report (@BleacherReport) September 11, 2023

Obzirom na to da igrač ima veoma skup ugovor i da ima 32 godine, tim koji ga želi mora da izađe sa primamljivom ponudom za Blejzerse.

Sa druge strane, Portland bi dobio mlade igrače i ako bi se ta franšiza odlučila da gradi tim narednih nekoliko sezona, onda bi mogla da pristane na ovako nešto.

Hirou bi dobro išao uz Hendersona i Šarpa, dok bi dolazak Jovića ojačao ekipu na visokim pozicijama.

Author: Ethan Edwards