Ludo, jedan od najtežih mečeva u životu!

Đoković

ĐokovićFoto:Kareem Elgazzar-USA TODAY Sports/Reuters

Uspio je da se revanšira Novak Đoković 16 godina mlađem rivalu Karlosu Alkarasu za poraz u finalu Vimbldona i dođe do treće titule u najdužem finalu u istoriji turnira u Sinsinatiju koji je trajao skoro četiri sata.

Bila je ovo 39. Masters titula za srpskog tenisera koji će imati priliku da se nakon US Opena vrati na prvo mjesto ATP liste.

“Ludo! Ne znam kako ovo da opišem. Jedan od najtežih mečeva koje sam ikad igrao u životu. Nije bitno koji turnir u pitanju, koja kategorija, koji nivo, koji igrač. Nevjerovatno, od početka do kraja, obojica smo prošli kroz toliko uspona i padova. Nevjerovatni poeni, loši gemovi, udaraca, podizanja, vraćanja jedan od najtežih i najuzbudljivijih mečeva koje sam ikad igrao. Ovo su trenuci i mečevi zbog kojih nastavljam da igram i dalje. Nikad nisam imao dilemu da mogu i dalje da budem na pravom nivou kad je najbitnije, oduševljen sam”, rekao je Đoković koji je bio oduševljen nakon ove pobjede.

U međusobnim duelima trenutno oba tenisera imaju po dvije pobjede, a srpski teniser pohvalno je govorio i o novom velikom rivalu.

“Vidjeli ste, nema tu šta da se kaže. Svako ko je gledao ovaj duel na stadionu ili televiziji vidio je da ovaj rivalitet postaje sve bolje. Nevjerovatan igrač, toliko respekta za njega. Tako je mlad, a pokazuje toliko hrabrosti u tako važnim trenucima da je to impresivno”, rekao je Đoković.

Priliku za novom Grend slem titulom Đoković će imati na US Openu koji je na programu od 28. avgusta do 10. septembra.

Porčitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards