Luka pokazuje kako se poštuje dres reprezentacije

Aleksander Sekulić

Aleksander Sekulićphoto: twitter/FIBAWoldCup

Selektor Slovenije, Aleksander Sekulić, govorio je za medije nakon trijumfa nad Italijom u utakmici za sedmo mjesto na Mundobasketu.

Slovenački strateg je sa ogromnim poštovanjem govorio, kako o protivniku, tako i o Datomeu, koji je odigrao svoju posljednju utakmicu.

”Želim da čestitam Italiji na nevjerovatnom turniru, posebno tokom prvog dijela. Pobijedili su Srbiju koja sada igra u finalu. Nijesu imali sreće u četvrtfinalu, ali su odigrali sjajan turnir uprkos svemu. Čast mi je što sam bio dio posljednje utakmice Luiđija Datomea. Hvala navijačima koji su nas bodrili. Bila je ovo sjajna utakmica, željeli smo da završimo učešće na prvenstvu pobjedom.” rekao je Sekulić, pa dodao:

”Mislim da sedmo mesto nije loš rezultat. Uvijek imamo najviše ambicije i ciljeve, posebno kada imate u timu igrače poput Luke Dončića. Imali smo mnogo problema, posebno sa povredama, uvek smo tražili nekakve opcije da to riješimo. Na turniru je bilo sjajnih igrača, mi smo dali sve od sebe, hvala mojim igračima.”

“YOU MADE US LIKE WE’RE PLAYING AT HOME.”

Slovenia head coach Aleksander Sekulic thanked the Filipino fans for their unwavering support that made their stay in the Philippines like home.

“Thank you to the Filipino fans who supported us and made us like we’re playing at home.” pic.twitter.com/orYkBSXgmm

— John Bryan Ulanday (@bryanulanday) September 9, 2023

Luka Dončić je meč protiv Italije završio sa 29 poena, a Aleksander je govorio o superlativu o igraču Dalas Maveriksa.

”Imati Luku Dončića u ovim godinama u elitnom klubu, mislim da je to čast i za njega, ali i za nas, kao i za čitavu naciju. Ne zaboravite da smo odigrali dvije utakmice koje generalno ne znače mnogo, ali za njega znače. Pokazao je veličinu i ljubav prema državi. Želi da igra i da pobjeđuje, on je lider. On daje putokaz nekim narednim generacijama koje dolaze i pokazuje kako se poštuje dres nacionalnog tima. Ponosam sam što sam selektor ovog tima sa Lukom.” zaključio je Sekulić.

Author: Ethan Edwards