MARKEZ NAPUŠTA HONDU: Da li će otići kod mlađeg brata u Gresiniju?

markez

Uspješnoj dugogodišnjoj saradnji Marka Markeza i Repsol Honde izgleda je došao kraj. Po svemu sudeći Mark će se pridružiti svom bratu Aleksu u Gresini timu.

Vijest o njegovom odlasku iz Honde još uvijek nije ozvaničena, ali je “speedweek” prenosi kao već riješenu. Markez se sa Dukatijevim timom sastao nakon trke na Saksenringu, ali i u Asenu krajem juna.

On je nakon trke za Veliku nagradu Velike Britanije izjavio da ima ugovor sa Hondom do 2024. godine, ali i da je razgovarao sa više timova, a među njima je očigledno i Gresini koji je nedavno produžio ugovor sa Aleksom Markezom, ali još uvijek nije obezbijedio drugog vozača za narednu godinu.

Ukoliko se taj prelazak stvarno realizuje, braća Markez će ponovo voziti motor u istim bojama, nakon što su 2020. dijelili garažu Repsol Honde.

Mark Markez osmostruki je šampion, a u kraljevskoj klasi je osvojio šest titula – 2013. i 2014. godine, pa onda od 2016. do 2019. četiri zaredom, a to mu je dalo epitet jednog od najvećih trkača svih vremena.

Ipak, poslednje godine u šampionatu bile su mu teške i napete, prije svega zbog povrede koja ga je u 2020. godini koštala učešća na gotovo svim trkama. Od tada nije uspio da se vrati u formu i da vozi kao nekada, a sada kada djeluje da se oporavio Honda mu nije pružila motor sa kojim bi mogao da parira brojnim Dukatijima na gridu.

Author: Ethan Edwards