Masina tužba mogla bi da proizvede haos u Formuli 1

volf

volfIzvor: Twitter

Felipe Masa je ovog ljeta najavio da će podnijeti tužbu za zavjeru oko titule šampiona svijeta 2008. godine, a tu temu prokomentarisao je i šef Mercedesa Toto Volf, koji ističe da bi ta tužba mogla da ima nesagledive razmjere.

Brazilac smatra da je u trci koja je odlučila šampiona te 2008. godine bio žrtva zavjere kada je izgubio titulu od od Luisa Hamiltona, čije je Toto Volf sadašnji šef.

“Kada bi svako mogao da otvara situacije u sportu i preispituje čitavve šampionate, to bi prouzvelo haos. Mi smo potpisivali veoma jasna sportska pravila. Svašta može da utiče na osvajanje ili gubitak titule, a ovdje ne vidim slučaj da budem iskren. Sve mi ovo izgleda kao sapunska opera.” rekao je Volf.

Te godine vodila se žestoka borba u šampionatu između Mase u Ferariju i Hamiltona u McLarenu.

Masu je u Singapuru te godine incident koštao odlučujućih poena u šampionatu. On je u trenutku udesa bio na vodećoj poziciji da bi ga par krugova prije kraja sa staze “pokupio” Nelson Pike.

Njegovo ispadanje donijelo je Hamiltonu titulu prvaka, a imao je samo jedan poen više od Mase.

Cijeli slučaj nikada ne bi bio ni pokrenut da Pike, vozač koji je izazvao incident, samo godinu dana kasnije nije izjavio da mu je njegov tim naredio da ga izazove.

Samo par mjeseci kasnije Pike je za Rojters rekao da se ne sjeća da je ikada dao takvu izjavu, što nije bilo dovoljno ubjedljivo Masi da prekine sa ovim postupkom.

Author: Ethan Edwards