Medžik je bolji od Karija

džordan

džordanIzvor: Twitter

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Majkl Džordan, uključio se u raspravu ko je najbolji plejmejker u istoriji.

Sve je počelo nakon što se Stef Kari u podkastu kod Arenasa složio sa bivšim košarkašem da titula najboljeg plejmejkera pripada njemu.

Poznati voditelj ESPN-a Stiven Smit se u svojoj emisiji složio sa Karijem uz to dajući i agumente zašto je košarkaš Golden Stejta veći od Medžika Džonsona.

Majkl Džordan je pogledao emisiju i poslao Smitu poruku u kojoj je obrazložio zašto nije u pravu, ali je i insistirao da je voditelj pročita u svojoj emisiji što je Smit i učinio.

„Dobro jutro, gospodine. Iako će se uvijek raspravljati o najvećem u bilo čemu, moje mišljenje o najvećem plejmejkeru svih vremena razlikuje se od vašeg. Medžik Džonson je ubjedljivo najbolji plej svih vremena. Stef Kari vrlo je blizu, ali ne ispred njega. Treba definisati pojam pleja da se uđe u ozbiljnu raspravu.

Kari je daleko najbolji šuter svih vremena. Da, svojim kretanjem stvorio je mnoge šuteve za svoje saigrače. U karijeri trojke gađa 43%. Ali Medžik Džonson je izmislio tripl dabl. Nije ga zaista izmislio, ali učinio ga je primjetnim u smislu učinka na utakmicu. To je statistika za one koji razigravaju, ako ćemo pravo.

Medžik je bio najbolji. Možemo da nastavimo, ali ne želim da vam uzmem previše vremena. Znam da razumijete poentu. Usput, Medžik ima pet NBA titula.“ napisao je Džordan.

Kari je do sada osvojio četiri titule prvaka, dva puta je bio najbolji strijelac lige, jednom MVP finala, a dva puta MVP sezone dok je Medžik u pet prstenova ugradio i tri titule MVP-a finala, tri MVP-a sezone, četiri puta je bio najbolji asistent, a dva puta najbolji kradljivac lopti u NBA ligi.

Author: Ethan Edwards