MERIDIAN SPORT NA OKUPLJANJU KK MORNAR BAR: Igraćemo atraktivnu košarku

mornar

mornarIzvor: Meridian Sport

Košarkaški klub Mornar započeo je pripreme za novu sezonu, a šef stručnog štaba Mihailo Pavićević rekao je da ekipu čeka jedna od izazovnijih sezona.

“Želim svim novajlijama da se što brže adaptiraju na Bar i da se osjećaju kao u svom rodnom gradu. Starosjedioci treba da im pomognu u toj adaptaciji zato što je pred Mornarom najizazovnijih sezona. Sezona u kojoj je ABA Liga najjača ikada – sa dva evroligaša i dva tima koja će igrati u Evro kupu.” rekao je Pavićević na početku.

On je iskoristio ovu priliku da naglasi kako je Mornar funkcionisao prije, ali kako će funkcionisati i u narednoj sezoni u kojoj očekuju mnogo više od djelimično nove ekipe.

“Stručni štab će svaki poraz preuzeti na sebe dok će igrači svaku pobjedu preuzeti na sebe. To je sistem od kog Mornar nikada neće odustati i dok god bude postojao tako ćemo igrati. Ove sezone igraćemo za koš više kako bi publika ne samo u Baru već u cijeloj bivšoj Jugoslaviji uživala u napadačkoj i atraktivnoj košarci.” poručio je trener Mornara.

Njegov brat Đorđe Pavićević, ujedno i vlasnik kluba iz Bara, poručio kakav je stav stručnog štaba prema novoformiranom timu.

“Ova sezona biće prepuna različitih turbulencija, ali mi u stručnom štabu ćemo nastojati da te turbulencije ne dolaze do igrača. Postaraćemo se da naši košarkaši imaju idealne uslove za trening, igranje mečeva i da im omogućimo da ostvare što više pobjeda ove sezone kako bi se prije svega sačuvao opstanak, a nakon toga i napao plasman u plej-of ABA lige.” izjavio je vlasnik Mornara Đorđe Pavićević.

Barani će novu sezonu ABA lige otvoriti gostovanjem Partizanu, posljednjeg dana septembra mjeseca, dok ih prije toga očekuju kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona i duel protiv španskog Obradoira koji je zakazan za 26. septembar.

PROČITAJTE I OVO:

Author: Ethan Edwards