Mesi u SAD je u redu, a Ronaldo u Arabiji nije u redu

Rio Ferdinand

Rio FerdinandFOTO : Sky News Rio Ferdinand

Nekadašnji engleski fudbaler Rio Ferdinand kritikovao je medije i fudbalsku javnost, kao i navijače, zbog načina na koji tretiraju transfere Mesija i Ronalda.

Kristijano Ronaldo je još u januaru prešao u Al Nasr za ogroman novac, dok je mesi sve to isto uradio, samo je završio u Americi.

Ferdinandu smeta što mediji, ali i javnost konstantno ocjenjuju da je Ronaldov prelazak u Saudijsku Arabiju za veliki novac nešto loše, dok to isto ne misle o Mesiju.

❗️

Rio Ferdinand:

“Look at how the media and people dealt with Messi going to America & Cristiano Ronaldo going to Saudi Arabia. When a player goes to America, you greet him, but when a player goes to Saudi, he is attacked. Do you want to tell me that America is a perfect… pic.twitter.com/CnzND2yNw6

— CristianoXtra (@CristianoXtra_) August 10, 2023

”Pogledajte samo kako mediji i ljudi gledaju na Mesijev odlazak u Ameriku i Ronaldov u Arabiju. Ako igrač ode u SAD, to pozdravljaju, ali ako ode u Saudijsku Arabiju njega napadaju. Da li vi želite da mi kažete da je Amerika savršena?” napisao je Ferdinand na svom Tviteru.

Rekao je i šta bi on uradio da je i dalje profesionalni fudbaler.

”Da nijesam u penziji 100% bih otišao u Saudijsku Arabiju. Amerika? Ne, saudijski šampionat je mnogo bolji.” zaključio je Rio.

Author: Ethan Edwards