Mislim da bi i u Alfa Tauriju ili Hasu osvojio pol

helmut

helmutFOTO: REUTEURS/ Jerome Miron-USA TODAY Sports

Marko Helmut je u jednom od intervjua koji je uradio tokom ljetnje pauze komentarisao apsolutnu dominaciju Red Bula i Maksa Ferstapena koji je gotovo nepobjediv.

Nije velika tajna veličanje bolida u šampionatu Formule 1, a prema tvrdnjama mnogih osobine vozača padaju u drugi plan naspram dobro sastavljenog bolida ekipe.

Red Bul je u tom smislu napravio nevjerovatan posao ove sezone, a sami rezultati govore koliko cijela ekipa mehaničara austrijskog tima napreduje zajedno sa njihovim šampionom Ferstapenom.

No, iako se tvrdi da je bolid važniji od vozača, jedan od glavnih ljudi Red Bulove ekipe, Marko Helmut, tvrdi da je Maks klasa za sebe, te da bi iste ili slične rezultate pravio u bilo kom bolidu da se nađe.

„Maks bi bio klasa za sebe u svakom bolidu. Maks iz 2020. ne može da se poredi sa Maksom iz 2023. Samo ime je isto. Za mene je Hamilton oduvijek bio majstor da čita trku i da u skladu sa tim kontroliše stanje guma. Maks je sada kao on. Ako nije i bolji jer je bolji u brzini, a uz to je nevjerovatno sazreo. Mislim da bi u AlfaTauriju ili Hasu osvojio pol.“ rekao je Helmut.

Ferstapen je ove sezone pobijedio na deset od 12 trka i ako prvi stigne na startno-ciljni pravac u Holandiji izjednačiće rekord u broju uzastopnih pobjeda koji drži Sebastijan Fetel.

On je 2013. godine sa istom ekipom sa kojom će to gotovo sigurno uraditi i Maks, imao devet uzastopnih trijumfa.

PROČITAJTE I OVO:

Author: Ethan Edwards