Mislim da nećemo osvojiti Mundobasket

Fernandes

FernandesFoto: FIBA

Kapiten reperzentacije Španije i košarkaš Real Madrida Rudi Fernandes smatra da evropski i svjetski šampion ne može da odbrani titulu na Mundobasketu.

Španija će na prvenstvu u Japanu, Filipinima i Indoneziji braniti titulu osvjenu u Kini prije četiri godine.

“Biću veoma iskren i transparentan. Ne želim da me neko pogrešno shvati, ali mislim da nećemo da osvojimo SP. Radićemo naravno na tome. Prošlog leta takođe nisam mislio da ćemo da osvojimo EP, ali desilo se. Baš kao i 2019. godine. Kockice se poklope, u sportu dođu šanse. Ako ih iskoristiš, imaš dobre šanse da osvojiš trofej”, istakao je Fernandes.

Osim na prethodnom Svjetskom prvenstvu, kapiten Real Madrida je bio član reperzentacije koja je 2006. godine stigla do svjetskog zlata.

“Na EP nam niko nije davao šanse i nije nas smatrao favoritima, a igrali smo sve bolje i bolje. Na ovom SP moramo da vidimo koje su nam greške i da ih ispravimo. Govore nam da smo među pet najboljih ekipa. To nije tako loše ako pogledate timove kao što su Francuska, Nemačka, Kanada, SAD i Slovenija”, dodao je košarkaš Reala.

Sa Španijom je pet puta učestvovao na Olimpijskim igrama, a za nastup u Parizu još uvijek nije siguran.

“To će se desiti ako se budem dobro osjećao. Neću se povući iz nacionalnog tima posle Igara. Ono što moram da uradim je da pomognem timu i ako selektor misli da ja to mogu, biću tu. Biću srećan ako se na mene računa i boriću se da budem u timu. U Realu ću tokom cijele sezone da radim da zaslužim to mjesto. Ako se to ne dogodi… ja i dalje imam posao. Pet OI nije loše, zar ne”, zaključio je Fernandes.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards