Mitrović i Sergej su mi napravili problem

Piksi

PiksiFoto: Tanjug / AP

Fudbalska reprezentacija Srbije u četvrtak će ugostiti Mađarsku u derbiju grupe, a uoči meča selektor “orlova” Dragan Stojković Piksi govorio je o transferima koji su njegovi igrači ostvarili u ovom prelaznom roku.

Posebno je izdvojio transfere Sergeja Milinković-Savića i Aleksandra Mitrovića koji su se odlučili za prelazak u Al Hilal.

“Imali smo zanimljiv prelazni rok ovog jleta i veoma sam ponosan i srećan kada vidim da igrači napreduju u karijerama, da pronalaze daleko bolje klubove. To me čini baš zadovoljnim. Vidjeli smo nevjerovatnu ekspanziju tog fudbalskog tržišta, radi se naravo o Arabiji koja mnogo ulaže u fudbal. Mnogo prelazaka igrača i trenera. Interesantno je što naša dva igrača su postali članovi Al Hilala. Meni su napravili mali problem, a to je da pored svih utakmica koje pratim moraću sad i prvenstvo Saudijske Arabije, ali imamo TV pa možemo da ispratimo”, rekao je Dragan Stojković Piksi.

Osim njih Luka Jović je pojačao Milan, a golman Petrović je pojačao Čelsi.

“Golman Petrović je otišao u Čelsi, pa Babić u gigant Spartak, pa je Jović otišao u Milan, Terzića i Ratkova koji su u Salcburgu, pa Đuričića i Mladenovića u Panatinaikosu, Eraković u Zenitu, Račića u Sasuolu, Tadića koji je glavni igrač Fenerbahčea, imali smo i Samardžića sa Interom, ali to je bila stativa… Siguran sam da će već u slkedećoj godini promeniti klub. Mnogo toga zanimljivog se desilo u ovom prelaznom roku, dosta igrača je mijenjalo klubove, što je podatak za ponos i smatram da su to koraci unaprijed u njihovim karijerama”, rekao je Piksi Stojković.

Utakmica između Srbije i Mađarske na programu je u četvrtak od 20 sati i 45 minuta, a obje reprezentacije su u dosadašnjem dijelu prvenstva zabilježile po sedam bodova.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards