Momak velikog srca sa dosta pozitivne energije

Vilijams

VilijamsFoto: KK Budućnost

Novi centar KK Budućnost Voli biće član idealne petorke italijanskog šampionata i doskorašnji košarkaš Napolija Džakori Vilijams, a danas je Amerikanac predstavljen u plavom dresu šampiona Crne Gore.

Prije dvije sezone bio je i najbolji strijelac italijanskog šampionata, a navijačima po dolasku u Podgoricu obećava igru srcem sa dosta “pozitivne energije”.

“Mogu očekivati momka koji igra čvrsto, igra iz srca, igra sa dosta energije. Sa dosta pozitivne energije. Volim da je zovem pozitivna energija jer u teškim trenucima treba vam puno energije i pozitivnosti da prebrodite poteškoće. Mislim da sam ja igrač koji to donosi ekipi”, rekao je novi centar Plavih.

Novi centar ekipe Petra Mijovića je poznat i po atraktivnim zakucavanjima koja se mogu očekivati i naredne sezone.

“Da, slažem se. Većina koševa koje postižem oko obruča su zasluga dobrih bekova a mi imamo dva, tri, četiri odlična beka tako da se osjećam veoma sigurno da će moja sposobnost da postižem poene oko reketa doći do izražaja jer će mi oni dosta pomoći u tome”, rekao je Vilijams.

Beast is here 😤#KKB #TheFuture pic.twitter.com/2D2eS5tYfn

— KK Budućnost VOLI (@KKBuducnostVOLI) August 16, 2023

Tokom prethodne sezone igrao je protiv Kolbi Rosa koji će mu ove sezone biti saigrač u Budućnosti.

“Da, on odlično čita igru, odlično vidi na terenu, zna kako da čita stranu pomoći vrlo dobro, odličan je lob dodavač tako da očekujem dosta lakih lob pasova od njega. Kada se odbrana prilagodi siguran sam da može pronaći i druge saigrače. Protiv njega birate koji je manji “otrov” jer on donosi prave odluke gotovo uvijek”, rekao je Vilijams.

Zadovoljan je saigračima sa kojima će dijeliti svlačionicu naredne sezone.

“Kada pogledam naš roster vidim dosta talenta, kao što svi znamo talenat morate uigrati, izgraditi hemiju. Vjerujem da nemamo problema sa talentom i jedva čekam da rastem sa ekipom, da gradimo hemiju i nadam se da sve možemo posložiti na najbolji način”, rekao je Vilijams.

Sa Trentom i Burgom je već igrao protiv Budućnosti u Evrokupu.

“Poznajem nešto istorije kluba, igrao sam protiv Budućnosti dva puta. U Evrokupu sa Trentom i sa Bourg-en-Bresse tako da poznajem klub, znam da je klub sa velikim očekivanjima, uvijek ima dobre rezultate, ima dobre igrače. Nadam se da ćemo i mi opravdati očekivanja, funkcionisati i izgledati dobro na terenu“, rekao je Vilijams.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards