Moraćemo da igramo sa štopericom

artreta

artretaIzvor: Twitter

Trener Arsenala Mikel Artreta zaključio je da njegov tim mora da se prilagodi na nova pravila o trošenju vremena, ali i rekao da nije zadovoljan što je Takehiro Tomijas dobio crveni karton.

Arsenal je dobio Kristal Palas golom Edegora sa bijele tačke, ali se najviše govori o prvom crvenom kartonu koji je njihov igrač dobio na početku prošle sezone.

Ove sezone sudije si dobile jasan zadatak – strožije kažnjavanje trošenje vremena i proteste kod sudija. Čak 14 žutih kartona dodijeljeno je u prva dva kola.

Ovog puta Kai Haverc je pri izvođenju auta držao loptu 15 sekundi, a zatim dodao Tomijasu koji je držao osam sekundi i zbog čega je dobio žuti karton. Nedugo nakon toga mu je dodijeljen još jedan zbog faula nad Ajuom.

“To su novi standardi… Ne znam koliko mu je dugo trebalo. Dvadeset tri sekunde? Nije bilo. Mislim da je bilo osam. Možda ćemo moorati da igramo sa štopericom. U redu je, pobijedili su, srećan sam. Nova pravila su jedno, a sasvim drugačije je način na koji se sprovode. Prilagodićemo se.” rekao je Artreta.

Španski trener zadovoljan je igrom svog tima: “Nismo primili gol u teškom gostovanju, ponovo smo bili veoma čvrsti i nismo Palasu dozvolili mnogo izglednih situacija, što jeteško na ovom terenu. Oni su veoma dobar tim, atmosfera na ovom stadionu je sjajna i oduševljeni smo pobjedom – pokazali smo želju od prvog do poslednjeg.” zaključio je Mikel Artreta.

U narednom kolu Arsenalu gostuje Fulam u subotu.

Author: Ethan Edwards