Na “Marakani” neće nikome biti lako

Prosinečki

ProsinečkiFoto: FK Crvena zvezda

Legendarni fudbaler i trener Cvrvene zvezde Robert Prosinečki u intervjuu za srpski Sportal govorio je o šansama bivšeg kluba u ovogodišnjoj Ligi šampiona.

Crvena zvezda nastup u Ligi šampiona počinje u utorak kada će gostovati Mančester sitiju na “Etihadu”, a osim njih u ovoj grupi za plasman u osminu finala boriće se i ekipe Lajpciga i Jang Bojsa.

“Kad vidimo koliko sve ekipe na svijetu ulažu u fudbal, od Engleza do Njemaca koji su u grupi, teško se boriti s takvim višemilionskim timovima. Ali Crvena zvezda u poslednje vreme radi jako dobro, odlično koristi prelazni rok, kupuje kvalitetne igrače… Evo, Kraso je već napravio razliku, sigurno je donio kvalitet. Ostala pojačanja takođe. Tako da neće biti nikome lako, bar na Marakani će biti teško svakome. Ako ne prva dva mjesta, treće mjesto u grupi je realnost. Sve ispod toga bilo bi greota, baš zbog ovih ulaganja i kvalitetnog rada u klubu, a sve iznad trećeg mesta je dodatni pomak i dodatni uspjeh”, rekao je Prosinečki za “Sportal”.

Hrvatski trener nije želio da upoređuje dva najveća kluba sa Balkana za koje i nastupao – Crvenu zvezdu i Dinamo Zagreb.

“Teško je uporediti, ipak je sve to drugačije. Dinamo već godinama dominira, stalno je u Evropi – bilo u Ligi šampiona ili Ligi Evrope, tu je. Zvezda je isto to posljednjih šest godina, kao i ono ranije naravno, ali je nezgodno sada reći ko je trenutno bolji. Dinamo svake godine ostvaruje i velike transfere, od Luke Modrića, pa nadalje u kontinuitetu prodaje igrače za više miliona eura. To Zvezdi još nedostaje, ali kažem, s obzirom na to kako se radi, kako se planira, Zvezda je na dobrom putu. Poslije dobrih kupovina, kao sada, mora doći i do dobrih prodaja”, rekao je Prosinečki.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards