NAKON 100 GODINA: Juventus je na prodaju?

juventus

juventusFOTO: REUTEURS/ Credit: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

Holding kompanija “Exor” koja je vlasnik fudbalskog kluba Juventus, razmatra prodaju kluba koji se takmiči u Seriji A. Tu vijest prenio je italijanski list “Il Giornale” koji nije naveo izvor te informacije.

REGISTRUJTE SE PREKO PROMO KODA SPORT i odmah nakon toga na vaš korisnički nalog će biti uplaćeno 30 eura BONUSA.

Ta kompanija, koja je pod nadzorom porodice Anjeli, smatra da su finansijski troškovi Juventusa neodrživi i ne sviđaju im se pravni problemi koje taj klub ima.

Exor vjeruje da će nakon čišćenja računa istorijski najuspješnijeg tima u Italiji moći da ga stavi na prodaju za najmanje 1,5 milijardi eura, a to navode i pomenuti mediji.

“Stara dama” je isključena iz UEFA takmičenja ove sezone nakon što je prošlu godinu završila na sedmom mjestu u Seriji A, zato što su im oduzeli deset bodova zbog navodnih lažnih računovodstvenih praksi.

Još davno su se pojavile spekulacije o tome da bi Exor mogao prodati klub, ali je u maju portparol te kompanije rekao za “Reuteurs” da njihova posvećenost Juventusu ostaje nepromijenjena.

Holding kompanija koja je vlasnik Juventusa uvjerava da ne planira da proda klub, a njihov portparol je već rano ovog jutra demantovao izvještaj koji je objavio “Il Giornale”. Oni su u saopštenju naglasili da je izvještaj “neosnovan“.

Author: Ethan Edwards