NBA liga nije isto što i Mundobasket

Janis

JanisFoto: FIBA

Košarkaš Milvoki baksa Janis Adetokumbo podržao je američkog atletičara Nou Lajlsa koji je nako titula na 100 i 200 metara prozvao NBA zvijezde istakavši da i pored titule u NBA ne mogu sebe da smatraju svjetskim šampionima.

Grk je propustio ovogodišnji Mundobasket ali i dalje dijeli mišljenje sa Amerikancem, koga su mnogi iskritikovali nakon izjave.

,,Baš želim da ga podržim! Dobio je toliko prozivki, samo zato što je poručio ono što je logično. Ljudi to ne razumiju. Možda je arogancija u pitanju… Ni u jednom drugom sportu ne možete se tek tako nazvati svjetskim šampionima. U fudbalu, koji je mnogo popularniji od košarke, i Ligi šampiona koja je mnogo popularnija od NBA, osvajač ne naziva sebe svjetskim prvakom”, rekao je Janis.

Giannis Antetokounmpo agreed with Noah Lyles laughing at NBA champions calling themselves world champions 🗣️

Which side do you support? 🤔 pic.twitter.com/8pHI0Hstl2

— BasketNews (@BasketNews_com) September 13, 2023

Uporedio je Adetokumbo košarku sa fudbalom.

,,U fudbalu kada osvojite Svjetsko prvenstvo igrate protiv Amerikanaca i svih ostalih najboljih na svijetu. Ako ih pobediš, onda možeš da kažeš da si svjetski šampion. Ali u NBA ligi odmah kažeš da si svjetski šampion. Moraš da pobijediš sve na svijetu da bi bio šampion svijeta. Znam da je NBA liga najjača na svijetu i da u njoj možete vidjeti talenat koji ne postoji nigdje drugo. Čak ne postoji neko takmičenje ni blizu toga. Ali, ne možeš biti šampion svijeta samo zato što si šampion lige”, rekao je Janis.

Njemačka je osvojila svjetsku titulu nakon što je u nedjelju u finalu savladala Srbiju rezultatom 83:77.

„Osvojili su Mundobasket i mogu da kažu da su svjetski šampioni. Pobijedili su Amerikance u polufinalu. Onda su otišli u finale i pobijedili Srbiju. S pravom mogu da kažu da su svjetski šampioni. Vjerujem da ću i ja dobiti neke prozivke zbog ovoga što pričam, ali baš me briga. Potpuno se slažem sa Lajlsom. On je najbolji u Americi ali isto tako je došao da se takmiči sa najboljima na svijetu i pobijedio ih“, zaključio je Janis Adekotumbo, koji je zbog povrede nije mogao da pomogne Grčkoj na Mundobasketu.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards