Ne osjećam se kao kapiten, medalja je još uvijek daleko

Bogdan

BogdanFoto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Litvaniju u četvrtfinalu Mundobasketa, a kapiten ove ekipe Bogdan Bogdanović je svoju ulogu opravdao na terenu.

Preuzeo je košarkaš Atlante ulogu lidera i već na poluvremenu stigao do 18 poena i tako pomogao Srbiji da dođe do dvocifrene prednosti nakon 20 minuta igre.

“Svi smo odigrali ono što smo trebali da odigramo, Drago mi je da smo pobijedili, iskreno nismo očekivali. Pogotovu kad su počeli. Uspjeli smo da pronađemo energiju, igrali smo jedni za druge, vjerovali mso, znali smo da je utakmica 40 minuta. Oni su imali tu utakmicu sa Amerikom, pobijedili su ih. Takav je turnir. Sada smo u polufinalu, idemo dalje, da se slegnu ove emocije i da se skoncentrišemo na sledeću utakmicu”, reko je Bogdanović za Sport klub nakon meča.

Kapitenski je odigrao, kako poenterski tako i liderski na terenu kada je po potrebi bodrio i smirivao ekipu, a pohvalu je dobio i od saigrača.

“Hvala im na tome, drago mi je da sam njihov kapiten. Svi smo zajedno, družimo se i ne osjećam se uopšte kao kapiten iskreno”, rekao je Bogdanović.

This is everything 💙❤️🤍#FIBAWC x #WinForSrbije 🇷🇸 pic.twitter.com/tjBMi1Y9zk

— FIBA (@FIBA) September 5, 2023

Koliko je blizu toliko je i daleko medalja na ovom Mundobasketu, smatra košarkaš Atlante.

“Ali i daleko, nećemo o tome. Polufinale je bitna utakmica”, kazao je srpski košarkaš.

Bogdanović nije zaboravio ni Borišu Simanića kome je juče odstranjen bubreg.

“Ne smijemo da zaboravimo Borišu. Osjeća se dobro, prvo što je uradio jutros je poslao nam je poruku u grupu “Momci, idemo večeras da pobijedimo, ja sam dobro”. Mi nismo spavali nekoliko noći zbog njega, operacija, bilo je kritično stanje. Ne samo pobjeda, nego i cio turnir je za njega, on je dio tima i hvala mu što je našao vremena i snage da pored svega što mu se desilo da nam pusti tu poruku”, zaključio je Bogdanović.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards