Nećemo stati, pobićemo se i sa Litvanijom

Radončić

RadončićFoto: FIBA

Nakon velikog uspjeha i pobjede nad Egiptom kojom je naša reprezentacija otvorila vrata druge faze za Košarkaški savez Crne Gore govorili su Dino Radončić i Nemanja Radović.

Crna Gora je odlično otvorila meč, a sve poene krilni košarkaš naše reprezentacije postigao je u prvih pet minuta utakmice.

Sa 10 poena Radončića Crna Gora je održavala prednost u prvoj četvrtini, da bi u nastavku lidersku ulogu novi košarkaš Bajerna prepustio Kendriku Periju, Nikoli Ivanoviću i Nikoli Vučeviću.

“U reprezentaciji sam sedam godina, dosta vremena igramo zajedno, uigrali smo se. Srećan sam zbgo svih nas. Došlo je pravo vrijeme da se sve ovo poklopi na pravi način. Nećemo stati. ‘Pobićemo’ se i sa Litvancima. Sjajna su ekipa, imaju odličan sistem, ali smo spremni da igramo i sa njima”, rekao je nakon današnjeg meča Radončić.

Call him ‘Kendrick Perrić’ for the next couple of weeks. 🧙‍♂️#FIBAWC x #WinForAll pic.twitter.com/5aQDCMRRrZ

— FIBA Basketball World Cup 2023 🏆 (@FIBAWC) August 27, 2023

Nemanja Radović je postigao dva poena manje od Radončića, a nakon meča košarkaš Mursije ističe da i pored velikog uspjeha njegovi saigrači i on moraju da ostanu čvrsto na zemlji.

“Bilo je oscijalcija u igri, ali smo izuvukli pobjedu. Sada nam slijedi taj duel sa Litvanijom. Ozbiljan su protivnik, košarkaška zemlja. Moramo dobro da se pripremimo i da probamo da im pariramo. Ostvarili smo zacrtani cilj, sada slijedi ono najvažnije. Veoma smo srećni, ali moramo ostati čvrsto na zemlji. Bitno je da u utakmicu sa Litvancima uđemo kako treba i da pokušamo da obezbijedimo prvo mjesto”, rekao je Radović.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards