Nedolično ponašanje predsjednika Fudbalskog saveza Kameruna

SAMJUEL ETO

SAMJUEL ETOFoto: EPA

Afrička fudbalska konfederacija pokrenula je istragu protiv nekadašnejg napadača i predsjednika FS Kameruna Samjuela Etoa zbog nedoličnog ponašanja.

Nekadašnji napadač Barselone i Intera izabran je na tu funkciju u decembru 2021. godine, ali je početno oduševljenje kojim je dočekan, ustupila mjesto optužbama o neispunjenim finansijskim obećanjima klubovima.

CAF je saopštio da se nekoliko kamerunskih fudbalskih faktora žalilo i da će istražiti navodno neprikladno ponašanje Etoa jer su optužbe ozbiljne.

Samjuelov advokat Elame Boni rekao je da je njegov klijent iznenađen istragom CAF-a jer mu to nije bilo najavljeno.

Eto’o under pressure: CAF has received written statements from several Cameroonian football stakeholders to investigate certain alleged improper conduct by Mr. Samuel Eto’o who is President of the Fédération Camerounaise de Football (“FECAFOOT”).

CAF is looking into these… pic.twitter.com/Dx44aJnejM

— GTV SPORTS+ (@mygtvsports) August 9, 2023

Advokat je ocijenio da je istraga pogubna i toksična i zaprijetio je tužbom, a pismo advokada prenio je i fudbalski savez Kameruna.

U Kamerunu imaju pitanja i o njegovoj ulozi u izvjesnoj sportskoj kladionici, na šta se jedan klub i žalio.

Kamerunski fudbal je i ranije imao problema, prije nego što je Eto izabran, ugled domaće lige bio je loš zbog uplitanja države, optužbi za korupciju i neispunjenim obećanjima čelnika.

Author: Ethan Edwards