Nema nebitnih utakmica na Mundobasketu

Radović

RadovićFoto: FIBA

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Boško Radović pred duel protiv Grčke izjavio je da njegovu ekipu očekuje još jedna fizička zahtjevna utakmica kojom će željeti uspješno da završe ovogodišnji Mundobasket.

Utakmica protiv Grčke na programu je sjutra od 10 sati i 40 minuta, a iako ova utakmica neće imati veći rezultatski značaj, selektor Crne Gore podsjeća da na Mundobasketu nema nebitnih utakmica.

“Svaka pobjeda donosi bodove za rang na FIBA listi tako da i da nema toga po meni na Svjetskom prvenstvu i nema nebitnih utakmica. Svaka utakmica je bitna tako i da ta sjutra sa Grčkom”, rekao je Radović.

Selektor Crne Gore očekuje drugačiju utakmicu u odnosu na prethodne četiri.

“Do sad su to bili uglavnom ekipe sa kojim smo igrali sa puno tranzicije. Grčka je malo drugačija, igra strpljivo, traži višak, otvorene šuteve. Fizički je veoma snažna, možda fizički i bolja od Litvanije. Čeka nas težak meč, moramo biti koncentrisani i očekujemo dobru igru”, rekao je Radović.

Krilo crnogorske reprezentacije, Dino Radončić, očekuje još jedno dobro izdanje Crne Gore.

“Želimo da ostavimo dobar utisak, da odemo sa pozitivnim skorom kući i da još jednom pokažemo da nije slučajno sve što smo napravili”, rekao je Radončić.

Iako utakmica nema rezultatski značaj krilni košarkaš očekuje veliku borbu obje ekipe na sjutrašnjem meču.

“Biće jedna čudna utakmica, i jedni i drugi ne igramo nizašta ali u svakom slučaju moramo da pokažemo od prvog minuta da smo došli tu da pobijedimo. Ako ne bude tako biće teško, a želja i motivacija ne smiju da fale”, rekao je Radončić.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards