Nemamo namjeru da napuštamo ABA ligu

Partizan

PartizanFoto: Partizan

Košarkaški klub Partizan nakon završene Skupštine Košarkaške lige Srbije istakao je da i pored najave da će Crvena zvezda Meridianbet i Partizan napustiti ABA ligu to se neće desiti, barem kada je u pitanju aktuelni šampion regionalnog takmičenja.

Crno-bijeli su se zbog ove najave obratili saopštenjem koje prenosimo u cjelosti.

“Košarkaški klub Partizan obaveštava navijače i simpatizere kluba da su na održanoj Skupštini Košarkaške lige Srbije usvojeni, kao što smo i očekivali, svi predloženi opšti akti Lige o čijoj smo nevjerovatnoj sadržini i našem stavu detaljno obavijestili javnost prije održavanja te Skupštine. Partizan je glasao protiv svih takvih odluka, ali su one svejedno usvojene bez ikakvih prepreka.

Na sjednici Skupštine nije bilo ni riječi o namještanjima utakmica KLS o kojima FIBA vodi veliku istragu i koja je pokrenula postupke protiv velikog broja igrača, niti je bilo riječi o odgovornosti rukovodstva Lige što takvu sramotu Lige nije spriječilo, niti je bilo riječi o promjenama sistema takmičenje pred predstojeću sezonu.

Članovi Skupštine koji su bili prisutni na Staroj planini gdje se skupština održava iz nekog razloga smatraju da je sve u vezi te Lige idealno i da ne treba ništa mijenjati, kao i da ni oni, ni javnost u Srbiji uopšte ne treba da budu detaljnije obaviješteni o utvrđenim namještanjima utakmica. Znali smo i ranije, a sada smo to ponovo ustanovili ,da takve stvari u Ligi izgleda velikoj većini članova ni malo ne smetaju.

Kako to za KK Partizan nije iznenađenje i kako smo sve što se desilo unaprijed najavili, ovim pitanjima se više ne bismo uzaludno bavili, jer kod većine ni snage ni volje da se stvari u KLS poprave jednostavno nema.

Da se u javnosti odmah nakon Skupštine nije pojavila informacija kako će naš klub zajedno sa još jednim poznatim klubom u bliskoj budućnosti da napusti ABA Ligu (pretpostavljamo da je ideja da se to dogodi kada se za to steknu uslovi kroz priželjkivane promijene istih ljudi koje bi prema njihovim projekcijama trebale da uslijede u KSS, i na kojima predano rade), prije svega sljedeći ideju koju snažno zastupaju Nebojša Čović i rukovodstvo KLS, koje uvijek ima potpuno identične stavove sa Čovićem, ne bi se KK Partizan ovim povodom ni oglašavao.

Razumije se da oni koji su bliski našem klubu, a prije svega mislimo na navijače Partizana, znaju da ni u koga od pomenutih Partizan nema ni najmanje povjerenje.

Stoga moramo da obavijestimo naše navijače, iako nismo željeli da se više bavimo KLS, a svjesni da će KLS nastaviti da nas napada zbog toga, da vijest koju su odmah objavili neki mediji a potom prenijeli svi drugi nije tačna kada se tiču našeg kluba: Partizan nema nikakvu ideju ili namjeru da napušta ABA Ligu, niti da preduzima bilo kakve aktivnosti protiv ABA Lige. Da li će ABA Ligu napuštati Crvena zvezda, to je sasvim njena stvar, sa kojom mi nemamo ništa.

Takođe, KK Partizan još jednom ističe: Da bi KLS bila nacionalna liga, regularna i dostojna košarkaške zemlje, ona mora da se vrati pod okrilje KSS”, saopšteno je iz redova šampiona ABA lige.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards