Nije mi dopustio da igram za Australiju

Irving

IrvingFoto: FIBA

Superstar Dalas maveriksa Kajri Irving otkrio je u svom strimu na platformi Tvič da je imao želju da nastupi za selekciju Australije ali da mu to nije dozvolio legendarni trener Djuka i reprezentacije Amerike Majk Križevski.

Naime, Križevski je pozvao Irvinga u reprezentaciju Amerike kada je imao svega 17-18 godina.

“Smatram sebe internacionalnim igračem, iako sam nastupao za SAD. Rođen sam u Australiji. Tim Amerike je želeo da igram za njih kada sam ima 17 ili 18 godina. Želio sam da igram za Australiju, ali samo se nije desilo. Trener Križevski nije dopustio da se to desi”, rekao je Kajri.

Kyrie Irving revealed that he wanted to play for Australia but Team USA recruited him earlier 👀🇦🇺

#FIBAWC #WinForAll pic.twitter.com/c015LLxS0g

— BasketNews (@BasketNews_com) August 22, 2023

Sa selekcijom Amerike uspio je da osvoji tri zlata. Na Svjetskom prvenstvu osvojio je dvije zlatne medalje 2010. i 2014. godine, dok je za “drim tim” nastupao i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

“Bila je to velika odluka. Trener Križevski mi je objasnio da tako imam priliku da budem dio nečega što je veće od mene i da mogu da budem startni plej za Olimpijske igre. Nikad nisam mislio da će se to tako brzo obistiniti”, rekao je američki plejmejker.

Irving je u toku prošle sezone stigao u Dalas iz Bruklina, a ova franšiza ima velika očekivanja od Amerikanca i Dončića u predstojećoj sezoni.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards