Nijesam došao ovdje zbog novca

Karasko

Karaskophoto: twitter/FabrizioRomano

Belgijski fudbaler Janik Karasko dio konferencije za medije u svojoj zemlji posvetio je odluci da pređe u saudijski Al-Šabab.

Karasku je ovog ljeta istekao ugovor sa ‘jorgandžijama’ a potpisom za Al-Šabab je, kako kaže, odabrao sigurnu opciju.

”Zaista želim da pojasnim ovdje zbog čega sam napravio taj izbor. Želim to sada da kažem i neću se više vraćati na to. Znate, imam 30 godina, za mjesec dana punim 31, bio sam u posljednjoj godini ugovora sa Atletikom. Ovog ljeta imao sam samo jednu ponudu. To je bila ova iz Al Šababa iz Saudijske Arabije. Imao sam neke kontakte sa još nekoliko klubova, ali ništa konkretno osim toga. Želio sam sigurnost. Zbog toga sam izabrao Al-Šabab. Saudijska liga raste, napreduje. Tamo igra veliki broj evropskih fudbalskih zvijezda. Ne vidim da je to korak nazad u karijeri.’‘ otkrio je Karasko.

🚨✍️ Yannick #Carrasco has just signed the contract with #AlShabab.

✅ The transfer from #Atleti is now completed. 🐓⚽ #Transfers pic.twitter.com/vu5DFyDiTu

— Rudy Galetti (@RudyGaletti) September 3, 2023

Na pitanje da li je prelaskom u Saudijsku Arabiju izabrao novac ispred sportskih ciljeva, imao je spreman odgovor.

”I jedno i drugo. Biti fudbaler je profesija. Ako dobijete bolje uslove negdje, normalno je da razmišljate o promjeni posla. Znam da i dalje imam kvalitet da igram za veliki klub. Pričao sam i sa Vicelom u vezi sa ovim transferom. Znate, moramo da donosimo dobre odluke za nas jer nam je karijera kratka. Sa 33 godine, Vicel je i dalje bio ozbiljno povrijeđen. Onda krenete da razmišljate, i ja sam o tome razmišljao. Ako imate crno i bijelo na talonu, idete na sigurno. Nije ovo bila tako laka odluka.” zaključio je Karasko.

Author: Ethan Edwards