Niko nije ‘namagarčio’ Bajern kao Totenhem

Lotar Mateus

Lotar Mateusphoto: twitter/BayernTimes

Legendarni njemački fudbaler Lotar Mateus prokomentarisao je dešavanja u klubu iz Minhena, kao i transfer sagu Harija Kejna, koji na kraju stigao u Bajern.

Mateus je kritikovao potez Tomasa Tuhela, trenera Bavaraca, koji je u utakmici Superkupa protiv Lajpciga u igru ubacio Kejna pri vođstvu protivnika od 2:0.

”Tuhel je ubacio u igru svoju novu zvijezdu od 100. miliona eura u 64. minutu meča sa Lajpcigom, kada je rezultat bio 0:2. Na kraju je poražen sa 0:3. Lično nikada ne bih uvodio Kejna u igru. Poslije cijele muke oko njegovog dolaska poslednjih dana, trebalo je sačekati sa promocijom, eventualno da pred utakmicu bude predstavljen navijačima, a onda potom postavljen pored Ulija Henesa na tribinama. Potom bi odradio nekoliko treninga sa ekipom i bio spreman da počne od prvog minuta protiv Verdera u prvom kolu. Po meni, onakav debi Kejna bio je greška. Bilo je puno galame, let do Minhena, brzi pregledi i potpis usred noći. Definitivno nije bila dobra ideja gurati ga odmah na teren.” rekao je Mateus.

🚨 Lothar Matthaus: “Harry Kane is too old and expensive for Bayern.”

Kane also has no interest in joining Bayern Munich this summer. [Sky] #mufc pic.twitter.com/sPyoMh71mp

— The United Stand (@UnitedStandMUFC) April 18, 2023

Lotar aminuje transfer Kejna u Bajern kao odličan potez uprave iz Minhena, ali ipak je našao par zamjerki.

”Generalno gledano, to je odličan posao. Hari spada u pet najboljih napadača današnjice. Moraće da se navikne na Bundesligu, ali sigurno će postizati mnogo golova iz sezone u sezonu. Međutim cijela galama oko njegovog dolaska nije bila nešto što karakteriše Bajernov način rada i poslovanja. Ne mogu da se sjetim da je Bajern bilo kada nekom klubu dozvolio da ga tako namagarči. Ranije bi bilo ovako otprilike: Hoćemo vašeg igrača, dajemo vam 80. miliona eura. Imate sedam dana da razmislite. Ukoliko se ništa ne dogodi uvek je tu bila opcija B. Ovo sa Kejnom je predugo trajalo. Ali u redu, sada je tu. Vrhunski igrač, cijena takođe prihvatljiva za današnje vrijeme.” zaključio je Lotar Mateus.

Author: Ethan Edwards