Niko nije ostavio veći trag u istoriji Bedžersa

Kaminski Viskonsin

Kaminski ViskonsinFoto: Twitter/IKE_Badgers

Novo pojačanje Partizana Frenk Kaminski 2015. godine izabran je kao deveti pik na NBA draftu od strane Šarlot hornetsa, a poseban trag ostavio je na univerzitetu u Viskonsinu gdje je proglašen za najboljeg košarkaša koledž lige.

Jedna od najvećih zvijezda NCAA košarke je u dresu Viskonsin Bedžersa bilježio odlične partije, a posljednju sezonu proveo je u dresu Hjuston roketsa.

Posljednji meč u NCAA ligi odigrao je u finalu protiv Djuka kada je Viskonsin poražen rezultatom 68:63, a Kaminski ubacio 21 poen uz 12 uhvaćenih skokova.

“Od svih igrača u istoriji Bedžersa, niko nije ostavio veći trag od Frenka. Od 18-godišnjaka je naporno radio i postao zvezda”, kazao je Ben Brast, saigrač Kaminskog iz univerzitetskih dana.

Novinar koji prati ovaj Viskonsin ističe da je njegov uspon na ovom Univerzitetu bio jedan od najnevjerovatnijih u istoriji NCAA.

“Frenk Kaminski do danas predstavlja jedan od najnevjerovatnijih košarkaških uspona koje sam vidio. Došao je kao ne naročito bitan igrač iz ‘Benet akademije’ u Ilinoisu, a došao je do toga da postane igrač sezone u univerzitetskoj košarci. U tom procesu je ovaj 213 centimetara visoki košarkaš ‘stavio na mapu’ Viskonsin. Pod vođstvom glavnog trenera Boa Rajana, Kaminski i Deker su vodili Bedžerse do neverovatnih visina. Tokom vremena provedenog u Medisonu, razvio se u polivalentnog i dominantnog igrača koji može da igra i iznutra i spolja, a njegov rad nogu bio je prava napast za rivale. Njegov dres je s pravom podignut pod svodove ‘Kol centra’”, napisao je novinar Dilon Gref koji prati univerzitet Viskonsin.

Partizan fans!⚫️⚪️

This is why Zeljko Obradovic signed Frank Kaminsky.

Get to know him better with clips from NBA & my thoughts on how he’ll fit with Punter, LeDay & others⤵️

A thread: pic.twitter.com/qQMu99jGMA

— Augustas Šuliauskas (@augis04) August 17, 2023

Osam sezona odigrao je u NBA ligi u dresovima Šarlota, Finiksa, Atlante i Hjustona.

“Nevjerovatan je podvig što je odigrao osam NBA sezona, a svi navijači Viskonsina bi trebalo da budu ponosni na to. Gdje god da ‘Frenk Tenk’ ode, navijači Bedžersa će ga podržavati”, rekao je Gref.

Sa Partizanom je potpisao jednogodišnji ugovor, a došao je kao četvrto pojačanje kluba iz Beograda posle Ognjena Jaramaza, Mateuša Pinitke i Pi Džej Dozira.

“KK Partizan, jedan od najuspešnijih timova u istoriji evropske košarke, sada je ojačao svoju rotaciju u reketu potpisom Kaminskog. Taj potez bi trebalo da se ispostavi kao pozitivan i za igrača i za klub. Ovaj srpski klub ima bogatu tradiciju razvoja talentovanih igrača, a Kaminski je u fazi karijere kada želi da nastavi košarkaško putovanje. Moguće je da će mu ovaj put u Evropu pružiti priliku da dobije još jednu šansu u NBA. Kaminski posjeduje jedinstvenu kombinaciju veličine, šuta, tehnike vođenja lopte, a sve bi to trebalo sjajno da se prenese u svijet evropske košarke. Može da ‘razvuče’ parket sposobnošću da šutira, ali i da bude ‘mismeč’ za niže centre protivnika”, piše sajt “Bedžer Nouts” (Badger Notes).

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards