Niko osim nas nije očekivao Njemačku u finalu

Pešić

PešićFoto: FIBA

Selektor Srbije Svetislav Pešić, iznio je svoja očekivanja pred veliko finale Mundobasketa, gdje će preko puta ‘orlova’ biti selekcija Njemačke.

Srbija će se boriti za šestu titulu šampiona svijeta. Rival srpskih košarkaša biće selekcija Gordona Herberta, Njemačka.

”Igramo protiv Njemačke, to vjerovatno niko nije očekivao, ali mi jesmo i to je najvažnije. Očekivao sam ih u finalu ne zato što su drugi slabiji od njih, nego jer su Njemci, uz nas, pokazali najviše. Oni nijesu izgubili ni jednu utakmicu, imaju perfektno prvenstvo i to me ne iznenađuje. Poznajem trenera, igrače i sistem. Najveća njihova snaga je kontinuitet. Godinama igraju zajendo i napravili su sjajnu ekipu.” rekao je Pešić, pa nastavio:

Bogdan Bogdanović.
Aleksa Avramović.
Dejan Davidovac.
Ognjen Dobrić.
Marko Gudurić.
Nikola Jović.
Stefan Jović.
Vanja Marinković.
Nikola Milutinov.
Filip Petrušev.
Dušan Ristić.
Boriša Simanić.
Svetislav Pešić.

Hvala gospodo! Srbija!🇷🇸
pic.twitter.com/i33yFt8Jar

— Marko Milenković 🇷🇸 (@theMilenkovic) September 8, 2023

”Očekuje nas izuzetno zahtjevna utakmica. Ako jedna ekipa pobijedi Amerikance i vodi cijelo vrijeme, mi to moramo poštovati i moramo se maksimalno spremimo za utakmicu. Ono što je najvažnije je kako ćemo realizovati ono što pripremimo. Ovo je finale, duel dvije ekipe koje su do finala došle timskom košarkom, pobjedničkim mentalitetom i vjerom u svoje kvalitete.” zaključio je selektor Srbije.

Prethodni tekstOBST: Spremni smo i za Srbiju

Author: Ethan Edwards