NJEMAČKA ODRŽALA ČAS KOŠARKE: Finska doživjela debakl

Njemačka Finska

Njemačka Finskaphoto: twitter/Bsphere

Košarkaška reprezentacija Njemačke stigla je do trećeg trijumfa na Mundobasketu, savladavši selekciju Finske sa ubjedljvih 101:75.

Izabranici Lasija Tuvija pokazali su u prvoj dionici da imaju čime zaprijetiti zahuktalim ‘pancerima’. Nakon uvodnih 10. minuta utakmice imali su prednost rezultatom 22:19.

Ipak, u drugom kvartalu igrači Gordona Herberta su ponovo zablistali na oba kraja parketa i na odmor otišli sa prednošću rezultatom 47:39.

Na startu trećeg kvartala, Njemačka je dodatno ‘pobjegla’ rivalu serijom od 8:0. Odličnom odbranom i sjajnom realizacijom pred posljednju dionicu imali su velikih +21 poen prednosti.

Ništa se nije promijenilo ni tokom posljednjih 10. minuta. Njemci su zadržali isti pristup, dok su se Finci mučili na oba kraja parketa, što je na kraju rezultiralo porazom sa konačnih 101:75.

💯 Germany stay undefeated, keep Finland winless!#FIBAWC x #WinForDeutschland 🇩🇪

— FIBA Basketball World Cup 2023 🏆 (@FIBAWC) August 29, 2023

Bonga i Šruder su sa po 15. poena bili najefikasniji igrači u selekciji Njemačke. Dvocifreni bili su još Timan sa 13, Moric Vagner sa poenom manje, a Obst je upisao 11. poena, uz dvije asistencije i skok.

Oliver Nkamua je sa 14. poena bio najbolji strijelac u selekciji Finske. Uz to je dodao i četiri skoka i tri asistencije. Po 12. poena i dva skoka zabilježili su Lauri Markanen i Sepala.

Prethodni tekstĐOKOVIĆ: Nisam mario što igram u kasne sate…

Author: Ethan Edwards