Odličan pristup, o Italiji ćemo tek sjutra razmišljati

Pešić

PešićFoto: FIBA

Trener košarkaša Srbije Svetislav Pešić zadovoljan je pobjedom njegove ekipe protiv Južnog Sudana kojom su sa maksimalnim učinkom završili takmičenje u grupi B.

Srbija je savladala Južni Sudan rezultatom 115:83, a nakon ove pobjede Srbija se okreće mečevima u drugoj fazi protiv Domenikanske Republike i Italije.

“Odličan pristup našeg tima, odigrali smo odlično od početka do kraja, sa velikom koncentracijom. Rival je izuzetno fizički i atletski kvalitetan, sa napadačkim opcijama… Ponoviću još jednom, ovo je Svjetsko prvenstvo, važno je svakoga pobijediti, ali je važno i da napredujemo u svakom meču i na timskom i na individualnom nivou. Nekih pet-deset minuta posle ove utakmica ne mislimo o Itlaiji. O tome ćemo sjutra tek razmišljati”, rekao je Pešić.

Uz Bogdana Bogdanovića još jedan odličan meč odigrao je Nikola Jović koji je utakmicu završio sa 25 poena, bez promašaja iz igre (4/4 za dva, 5/5 za tri)

“Rekao sam mu da ako ostane sam, da ne misli mnogo, da donosi odluke i šutira. On je mnogo talentovan, mlad, ali ima odličan osećaj i ekipa mu veruje”, rekao je Pešić.

Iako je bilo najavljeno da će Petrušev i Avramović igrati na ovom meču to se nije desilo, a selektor Srbije nije želio da otkriva razlog.

Built different 😤 Bogi against South Sudan:

🪣 23 PTS
🪙 9 AST
🦸 3 STL
⚙️ 30 EFF#FIBAWC x #WinForSrbija 🇷🇸 pic.twitter.com/q2ZWoJgCwq

— FIBA Basketball World Cup 2023 🏆 (@FIBAWC) August 30, 2023

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards