OGLASIO SE RUBIALES: Mi smo šampioni, fokusiraću se na to

Rubiales

Predsjednik Španskog fudbalskog saveza Luis Rubiales, oglasio se povodom optužbi za seksualno nasilje na dodjeli medalja.

Ženska fudbalska reprezentacija Španije je u nedjelju u finalu Mundijala za dame savladala Englesku sa 1:0 i prvi put u istoriji postala najbolja selekcija na planeti.

Poslije utakmice, dok su fudbalerke na podijumu primale medalje, predsjednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubiales je fudbalerku Dženi Ermoso uhvatio za glavu i poljubio u usta, bez njenog pristanka.

Ovaj njegov gest naišao je na osudu javnosti, a španska ministarka za rodnu ravnopravnost Irene Montero izjavila je da je fudbalerka bila žrtva seksualnog nasilja.

"When two people have a show of affection without any significance, you don't have to pay attention to idiocy."

RFEF President Luis Rubiales has played down any criticism directed towards him after kissing Jenni Hermoso on the lips. #RFEF #LaRoja #WorldCup #WorldCup2023 pic.twitter.com/A8ciZLwOLX

— Football España (@footballespana_) August 21, 2023

”Poljubac sa Ermoso? Idioti su svuda. Kada dvoje ljudi pokazuju naklonost bez ikakvog značaja, ne morate obraćati pažnju na idiotizam. Mi smo šampioni i na to ću se fokusirati.” rekao je Rubiales.

Iako su kamere iz svlačionice uhvatile trenutak kada je Ermoso rekla da joj se to nije svidjelo, kasnije je u izjavi za medije željela da ‘spusti loptu’.

”Bio je to zajednički gest, potpuno spontan zbog ogromne radosti koju donosi pobjeda u finalu Mundijala. Predsjednik i ja imamo odličan odnos i njegovo ponašanje sa svima nama je izvanredno. Bio je to prirodan gest naklonosti i zahvalnosti.” rekla je Ermoso.

La sociedad española no puede consentir que el fútbol femenino esté en manos del machismo y el patriarcado.
No se puede aceptar este abuso por parte de Rubiales @rfef
¿Ya ha presentado su dimisión?#MundialFemenino#EspañaInglaterra #España #WorldCup2023 #WomensWorldCupFinal pic.twitter.com/nWVV7n7RRZ

— Manel Márquez (@manelmarquez) August 21, 2023

Author: Ethan Edwards