On je Novak Đoković i želim da pokušam da ga pobijedim

Medvedev

MedvedevFOTO: Danil Medvedev/Twitter

Rus Danil Medvedev nakon plasmana u finale US Opena ističe da ga statistika tenisera ne zanima mnogo.

Medvedev je savladao Karlosa Alakrasa u polufinalu, a sada ga očekuje Novak Đoković. Biće to repriza finala 2021, kada je slavio Danil.

“Mislim da je jedini način da to iskoristim, kao što sam rekao, jeste da Novak, kada izgubi, nikada nije isti poslije. Dakle, drugačiji je. Mentalitet je drugačiji. Zato ima 23 Grend slem titule, šta god, mastersa, nedelja na prvom mestu. Biće 10 puta bolji nego što je bio tog dana. Moram i ja da budem 10 puta bolji, ako želim da ga pobijedim. To je ono što ću pokušati da uradim“, počeo je Medvedev.

Pričao je o tom finalu.

“Najjača uspomena mi je poslednji servis, jer sam napravio neke duple greške, mislim dve ili tri na meč loptama. 40:15, dupla. Morao sam da serviram i odigram poen. Ubacujem servis. Vidim da sam pogodio. Vidim ga daleko od lopte i nekako uspijeva da dodirne lopticu. Skoro da je prošla. Oh, Bože. Nije prošlo. To je najveća uspomena”.

Ono što statistika kaže Medvedeva ne zanima puno.

“Smešno je to što kažeš. statistika. On još uvijek nije broj jedan. Ali dobro, ako želimo da se našalimo, misliću da je od sledećeg ponedeljka prvi, tako da bude kao da igram protiv broja jedan. Generalno, ne znam ove statistike. Mislim da nema puno veze sa onim što se dešava na meču. Kao što sam rekao, baš me briga da li je on broj jedan ili dva. On je Novak Đoković i želim da pokušam da ga pobijedim (smijeh)”, zaključio je Danil Medvedev.

Author: Ethan Edwards