Ono što nam fali su mečevi pred domaćom publikom u svojoj zemlji

lajović

lajovićAsanka Brendon Ratnayake/Dusan Lajovic /REUTERS via Guliver image

Nakon što je Dušan Lajović odigrao svoj prvi meč na Dejvis kupu i donio pobjedu “Orlovima” poručio je novinarima sledeće.

Prvi poen reprezentaciji Srbije donio je upravo Lajović, a drugi konačni bod za pobjedu donio je Laslo Đere.

“Igram Dejvis kup desetak godina, ali ono što nam fali su mečevi pred domaćom publikom u svojoj zemlji. Vidjećemo da li će biti promjena naredne godine s obzirom da je okončana saradnja sa Kosmosom – podsjetio je na kompaniju Đerara Pikea, nekadašnjeg štopera Barselone koji je i inicirao aktuelni način igranja. Ovaj format je dobar jer se igra sve u jednoj nedelji, sva tri meča pa više liči na turnir. Ali, nedostaje nam igranje u svojoj zemlji”, počeo je Lajović.

” Zadovoljan sam igrom, ali nije bilo lako. Ovih dana smo trenirali u praznoj hali, bilo je dostra manje vlažno. Sa ljudima u njoj, vlaga je porasla za desetak odsto uspio sam da nađem ritam, dobro sam servirao tokom cijelog meča.”

”Mogao sam i ranije da prelomim ali je on imao sreće i pogađao linije u važnim trenucima, kada sam imaš šanse da pritisnem njegov servis. Ali to je tenis. Kvalitetno sam odigrao taj-brejk”, zaključio je Dušan Lajović.

Author: Ethan Edwards