Osjećaj kao da sam igrao protiv Nadala

Đoković

ĐokovićFOTO: Novak Đoković/Twitter

Novak Đoković nakon velike pobjede nad Karlosom Alkarasom istakao je da je na momente imao osjećaj kao da igra sa Rafael Nadalom.

U spektakularnom finalu Novak je bio bolji od Alkarasa nekon preokreta i rezultata od 5:7, 7:6, 7:6.

“Neke faze meča je dobijao jedan, neke drugi – dobro sam počeo, pa sam se mučio fizički, a on je to iskoristio, imao je set i brejk. Dao mi je brejk posle, pomislio sam da imam šansu, borio sam se i vjerovao sam… U trećem setu sam imao šanse, meč lopta na 5:3 je bila nevjerovatna, to je bila ilustracija cijelog ovog meča. Jedan od najuzbudljivijih i najtežih mečeva u karijeri – mentalno, emotivno i fizički”, počeo je Đoković na konferenciji za medije.

Novak je svjestan koliko Karlos igra dobro.

“Više me ne iznenađuje, možda me je iznenađivalo krajem prošle ili početkom ove godine. Impresivno je kako dobija velike mečeve, uvijek je hrabar u najvažnijim trenucima. Treba mu skinuti kapu, igra zrelo i toliko dobro se nosi s pritiskom za nekoga ko ima 20 godina. Osjećaj koji imam na terenu podsjeća me malo na osjećaj koji sam imao kada sam igrao protiv Nadala – kada smo bili u zenitu naših karijera, svaki poen je borba, osjećaš da u celom meču nećeš dobiti pet lakih poena, već da moraš da zaradiš svaki poen, svaki udarac – nezavisno od uslova, ali na sporim terenima još više,”dodaje Đoković.

“Volio bih da sam u nekim momentima bio agresivniji, ali jedna stvar je analizirati, potpuno druga biti na terenu i iskusiti sve što se dešava, pa u tom trenutku donijeti pravu odluku taktički. Pri tom znajući da će on stići svaku moguću loptu, pa i ta meč lopta – tjerao sam ga od ugla do ugla, mislim da sam odigrao i solidan volej, a on je bio tu za čas i napravi pasing. Svi naši mečevi su bili takvi da se igralo do kraja uzbudljivo – sve je bolje, moramo obojica da prihvatamo taj izazov ako želimo velike titule,” kaže Đoković.

Istakao je Nole da je bio zadovoljan prethodne nedelje u Sinsinati.

“Nijesam servirao dobro kao tokom nedelje, ali igrao sam četiri meča uveče – sada je bilo vruće, na momente neizdržljivo, sa odsjajom sunca… Teško je u takvim trenucima sprovesti u djelo ono što želiš, jer se osjećaš tromo. Otežao sam sebi život time što mi nije išao servis, malo sam i miksovao, izlazio napred posle drugog servisa dok je on stajao pozadi na riternu.”

”Onda je on počeo da ulazi u teren, da me pritiska, na 5:4 u trećem sam odigrao jako loš gem na servisu – na meč lopti (dupla greška), mislim da mi je to najsporiji servis u životu… Stegao sam se, nema sumnje. Kada igraš ovakve mečeve, ne možeš uvijek da budeš slobodan u umu da radiš ono što zamisliš, doći će i takvi trenuci – moraš da radiš da izađeš iz toga, mentalno to mnogo utiče i ponosan sam kako sam reagovao na 5:6, i posle u taj brejku”, zaključio je Novak Đoković.

Author: Ethan Edwards