Ovo je nešto najbliže NBA klubovima

Nikola Mirotić

Nikola MirotićFoto: Starsport

Mirotić je tek deset dana u novom klubu, Olimpiji iz Milana, a dao je izjavu povodom prvih utisaka i ima samo riječi hvale za italijanski klub za koji nastupa.

Iako je bio gotovo dočean u Partizanu, sve se izjalovilo i na kraju je završio u Olimpiji iz Milana, no ispostavilo se kao jako dobra odluka po njegovim riječima.

“Htio sam u klub koji ima potencijal za “Fajnal for“. Olimpija ima sjajne igrače, iskusne, kao i velikog trenera. Takođe je i Milano fantastičan grad za život moje porodice i đece. Ne volim kada se osećam komforno, volim pritisak, on mora da bude prisutan… Ovde sam tek deset dana, a već sam impresioniran klubom, njegovim načinom funkcionisanja, ljudima koji se trude da igračima omoguće najbolje uslove. Ovo je nešto najbliže NBA klubovima što sam vidio u karijeri. Ovo je mjesto đe igrači žele da dođu”, rekao je Mirotić.

Veliki uticaj na Mirotića imao je i trener Olimpije, Etore Mesina.

“On je osoba za koju sam spreman da se borim i kojoj želim da pomognem da pobjeđuje. Kad sam kao dijete pokušavao da se nametnem u prvom timu Real Madrida, on mi je dao šansu. Rekao mi je da treniram naporno i budem spreman kada dođe dan da zaigram.”

“Dva mjeseca kasnije taj dan je došao i od tada sve u mojoj karijeri ide uzlaznom putanjom. Nas dvojica smo ostali u kontaktu, viđali smo se kada smo bili u NBA. Mislim da je Mesina jedan od dva-tri najbolja trenera u Evropi. Imao sam osećaj da naša saradnja nije završena i zbog toga mi je posebno drago što ćemo ponovo raditi zajedno i sada kada imam 32 godine”, istakao je Nikola Mirotić.

Author: Ethan Edwards