Ovo je sramota, ruka Gavija je izmišljena (VIDEO)

Ćavi

ĆaviFoto: FC Barcelona

Trener Barselone Ćavi Ernandes, nakon remija bez golova protiv Hetafea, bio je bijesan na glavnog arbitra meča Sesara Soto Grada.

Utakmica prvog kola LaLige između Hetafea i Barselone u predgrađu Madrida završena je remijem bez golova.

Ćavi je u 70. minutu utakmice zaradio crveni karton zbog prigovora glavnom sudiji utakmice Soto Gradu.

Prije njega crveni karton dobili su Rafinja na jednoj i Haime Mata na drugoj strani, a pored toga viđeno je čak 10. žutih kartona.

”Ako je ovo proizvod LaLige, onda je to apsolutna sramota. Razumijem zašto ljudi ne gledaju naš fudbal. Isključen sam zato što sam rekao sudiji da ne kažnjava dovoljno igrače Hetafea zbog mnoog faulova. Imali smo sastanak sa sudijama i prva promjena koju su rekli bila je da će više razumjeti trenere i napetost koju osjećamo na terenu. To se nije desilo.” rekao je Ćavi.

I feel cheated. They did an INEC on barca fans. Xavi and Gavi deserved better than a share of the spoil. Araujo was spot on as usual. Abde had a great second half too. Barca deserved more because Getafe didn’t come to play football! pic.twitter.com/kTi7EhcNuw

— Pepsi, ACA 💙❤ (@Pepsi_addict__) August 14, 2023

Barselona je iznudila penal u 101. minutu, ali je sudija poslije gledanja VAR tehnologije poništio svoju odluku zbog ranijeg igranja rukom Gavija.

”Ruka Gavija je izmišljenja. Rekli su na sastanku da će svirati samo čiste ruke, a to Gavijeva definitivno nije.” dodao je Ernandes.

Barselona ni četvrtu utakmicu u nizu protiv Hetafea nije uspjela da postigne gol.

”Ovaj meč je prošlost. U prvom poluvremenu nijesmo igrali dobro, pokušavali smo dosta toga protiv defanzivnog protivnika. Bod nije dovoljno dobar obzirom da smo u drugom poluvremenu bili mnogo bolji.” zaključio je trener Barselone.

Author: Ethan Edwards