Ovo je vrhunac moje karijere (VIDEO)

Dirk Novicki Dalas

Dirk Novicki Dalasphoto: twitter/mavs

Najbolji igrač u istoriji Dalasa i reprezentacije Njemačke, Dirk Novicki, postao je novi član Kuće slavih u Springfildu.

Dirk Novicki je cijelu svoju karijeru proveo u Dalas Maveriksima. Draftovan je 1998. godine i sve do 2019. bio je simbol franšize iz Teksasa.

Tokom svoje karijere čak 14. puta bio je na Ol-staru, 2007. godine bio je MVP, a 2011. godine sa Dalasom je osvojio šampionski prsten.

“I was always happy to represent the Dallas Mavericks.” @swish41 speaks on 21 years with the Mavs at his Hall of Fame press conference. #MFFL #23HoopClass pic.twitter.com/jXLTjP63x1

— Dallas Mavericks (@dallasmavs) August 11, 2023

”Ništa više ne postoji u mojoj košarkaškoj karijeri. Kuća slavnih je vrh planine i ovo završava prvu fazu mog života.” počeo je Novicki.

”Bila je to nevjerovatna vožnja. Kada sam prvi put stigao u Dalas, nijesam znao kako će se to odigrati. Nijesam bio siguran da li sam dovoljno dobar i da li mogu da uspijem u ovoj ligi. Bili smo sve bolji kao tim i pojedinačno. Mark Kjuban je kupovinom tima u mojoj drugoj godini mnogo pomogao. Bio mi je veliki navijač i postao je dobar prijatelj. Postao sam dio zajednice, dobijao sam podršku. Nevjerovatan je osjećaj da sam mogao da budem tamo tokom cijele karijere i da uvijek predstavljam Dalas.” zaključio je Dirk.

Prethodni tekstDARIO ŠARIĆ: Znamo da će biti teškoSljedeći tekstBRAJAN GURJAN: Nećemo da molimo Bena Simonsa

Author: Ethan Edwards