Pitao me šta želim, rekao sam zlato

Denis Šruder

Denis Šruderphoto: FIBA

Košarkaši Njemačke, predvođeni Denisom Šruderom, savladali su Srbiju u finalu Mundobasketa rezultatom 83:77 i okitili se titulom planetarnih šampiona.

MVP turnira je kapiten Njemačke, Denis Šruder, koji je nakon utakmice govorio da ovaj uspjeh nije došao preko noći.

”Bilo je ovo dugačko putovanje, trajalo je više od 10 godina. Okupili smo se u julu, a trener Gordon Herbert radio je fantastično. Napraviti 8-0, proći dalje iz strašne grupe, nevjerovatno je šta smo postigli. Osvojili smo zlatnu medalju, ponosan sam što mogu da se radujem sa saigračima i porodicom.” rekao je Denis Šruder.

Dodao je da on i saigrači sada žele da uživaju u svakom trenutku uspjeha koji su postigli, te da su korak bliže legendi Dirku Novickom.

Undefeated. World Champions. 🏆

🇩🇪 81-63 🇯🇵
🇩🇪 85-82 🇦🇺
🇩🇪 101-75 🇫🇮
🇩🇪 100-73 🇬🇪
🇩🇪 100-71 🇸🇮
🇩🇪 81-79 🇱🇻
🇩🇪 113-111 🇺🇸
🇩🇪 83-77 🇷🇸#FIBAWC x #WinForAll pic.twitter.com/Q2qOxP7Ah7

— FIBA EuroBasket (@EuroBasket) September 10, 2023

”Uživamo u ovim trenucima. Ispisali smo istoriju. Naravno, Dirk Novicki je NBA šampion, neko ko je promijenio igru i ko zaslužuje veliko poštovanje.” naglasio je kapiten Njemačke.

Na kraju je govorio o sastanku tokom grupne faze u Okinavi, nakon koga je medalja ‘iskovana’.

”Imali smo sastanak u Okinavi. Bilo nas je po četvoro u četiri grupe i trener je pitao svakoga da poželi nešto. Svi su rekli da žele medalju, a kada je došao red na mene bio sam jasan, želim zlato.” zaključio je Šruder.

Author: Ethan Edwards