Plasman na Olimpijske igre ogromna motivacija

pešić

PešićFOTO: Twitter/ @kosarkanadlanu

Nakon što je u Indijanapolisu prije 21 godinu osvojio zlatnu medalju, Svetislav Pešić će ponovo predvoditi svoju zemlju na Mundobasketu.

Srbija će u prvom kolu Mundobasketa u subotu igrati utakmicu protiv Kine koju predvodi bivši selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

„Kina je veoma dobro pripremljena ekipa, Saša je za kratko vrijeme postavio jasne zahtjeve i vidi se da je uložen ogroman rad. Ta utakmica je bila njihova onako, ne bih je previše ocjenjivao, više bih se bavio svojom ekipom…Protiv nas je bila baš jaka utakmica, ušli su sa malo većim respektom, ali su onda pokazali jaku timsku, agresivnu odbranu kada su se opuštili. I nama je taj meč koristio da osjetimo prvog protivnika.“ rekao je Pešić.

On je istakao da njegova ekipa ima dva cilja: „Želimo prvo da napravimo dobar rezultat u grupi, drugi cilj je da se plasiramo na Olimpijske igre 2024. u Parizu, to nam je ogromna motivacija.“

Reprezentacija se ove godine suočava sa brojnim problemima, ali srpski selektor ima stav i o tome.

„Nikad nije dovoljno vremena, ali mi to znamo… O problemima uvijek može da se priča, ali ih treba uzeti kao izazov i rešavati ih. Suvišno je pričati o problemima, to nas samo zamara, ako ih pretvorimo u izazov to je onda motivacija i vuče nas naprijed.

Moglo je i da se čuje i osjeti, igrači su dali ogroman doprinos, oni su najvažniji. Sve ostalo je bilo na dosta dobrom nivou, bili smo u Beogradu, to je uvijek bolje nego bilo gdje drugdje… Prošle su pripreme bez prevelikih povreda, ne samo igrača, nego i nekih nepredviđenih stvari.“ zaključio je Pešić.

Author: Ethan Edwards