Pojedinci su spavali na parketu

Brajan Gordžijan

Brajan Gordžijanphoto: twitter/tomhersz

Selektor košarkaša Australije Brajan Gordžijan, govorio je za medije nakon poraza u drugom kolu Mundobasketa od selekcije Njemačke.

Australija je poražena rezultatom 85:82 nakon sjajnog meča u kojem im je pobjeda umakla u posljednjem minutu meča.

Pati mils je u napadu za pobjedu izgubio loptu, a Maodo Lo položio loptu u koš i tako stavio tačku.

”Čestitam Njemačkoj na pobjedi. Težak poraz za nas. Takođe, ponosan sam na svoje momke i njihov pristup. Moji igrači su sve ono što sam želio. Ponosan sam na način na koji igramo i kako kontrolišemo stvari koje su u našoj mogućnosti.” rekao je Gordžijan.

Schroder outduels Mills as Germany beat Australia to go 2-0! 🍿#FIBAWC x #WinForDeutschland 🇩🇪

— FIBA Basketball World Cup 2023 🏆 (@FIBAWC) August 27, 2023

”U prvih par minuta imali smo dvojicu ili trojicu igrača koji su spavali na parketu. Dopustili smo neke lagane poene, nijesmo uhvatili defanzivni skok i iskoristio sam tajm-aut u prvom poluvremenu pa sam odreagovao emotivno. Mislim da je ovo prvi i jedini put da sam izgubio kontrolu i imao takav odnos sa igračima. Ne želim da komentarišem suđenje, neke stvari su van naše kontrole i to je to.” dodao je on.

Takođe, osvrnuo se i na doskorašnjeg igrača Partizana, Dantea Egzuma.

”On je fenomenalan igrač. Može zamijeniti Gidija na mjestu pleja, dobro igra i u odbrani. Na poluvremenu sam shvatio da ga nijesmo dovoljno koristili. On je u trećem kvartalu bio naš ključni igral, ubacivši sedam bitnih poena.” rekao je selektor ‘Kengura’ Brajan Gordžijan.

Author: Ethan Edwards