Popićemo nekoliko piva pa ćemo sjutra misliti o Srbiji

Poceko Jokić

Poceko JokićFoto: bolognabasket

Selektor košarkaške reprezentacije Italije Đanmarko Poceko bio je zadovoljan pobjedom koju je njegova ekipa ostvarila na meču protiv Filipina, a u svom stilu je najavio i sljedeći meč.

Nakon ove pobjede plasman u drugu fazu obezbijedila je Italija, a selektor Đanmarko Poceko je čestitao protivniku i pored činjenice da su prvenstvo završili sa sva tri poraza.

“Čestitam ekipi Filipina, uradili su fantastičan posao, ne samo danas. Treba da budu ponosni na svoje igrače. Izgubili su sve utakmice, ali su se sjajno borili. Klarkson je velika zvijezda, ali se sjajno ponašao i to me je iznenadilo. Igra sa mnogo emocija… Na prvom meču je bio mnogo tužan posle pete lične”, smatra Poceko.

Osim protivniku čestitao je i svom timu.

“Volim moje igrače. U hotelu posle poraza od Dominikane htio sam da skočim iz hotela, ali na sreću ne mogu da se otvore prozori. Ali siguran da bi me neko od Filipinaca sačekao da sam uspio da skočim i spasao. Mnogo sam patio, ali imam sjajne igrače i volim svakog od njih. Volim i predsjednika Saveza, posljednja tri dana me je tretirao kao otac sina. Nismo imali laku grupu… I zato se voli košarka, ne zbog putovanja i priča o sistemu”, rekao je Poceko.

Kada je u pitanju sljedeći protivnik, selekcija Srbije, Poceko želi da prvo proslavi ovu pobjedu pa da razmišlja o tom meču.

“Protiv Srbije igraćemo našu normalnu košarku, znamo da su oni veliki tim. Malo ćemo odmoriti, popiti nekoliko piva i onda od sjutra misliti o Srbiji”, zaključio je Poceko.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards