Poraz sa ovolikom razlikom nije realan odnos snaga

Hakan Demir

Hakan Demirphoto: twitter/turkcespor

Selektor košarkaša Irana Hakan Demir istakao je da ubjedljiv poraz njegove selekcije od Brazila nije realan odnos snaga.

Demir je na klupi azijske selekcije doživio ubjedljiv poraz u prvom kolu Mundobasketa, Brazil ih je demolirao sa 100:59.

”Prije svega čestitke Brazilu. Došli su ovdje poslije dva poraza u dvije pripremne utakmice. Totalno su bili drugačiji danas, a naš nivo koncentracije je bio jako loš u prvom dijelu. Bolju su od nas, ali rezultat ne pokazuje realan odnos snaga.” rekao je selektor Irana.

Ipak, Hakan je i dalje optimista i pored ubjedljivog poraza.

”Ovo je turnir. Francuska je izgubila 30 razlike juče, to se dešava. Bitno je da se oporavimo. U jakoj smo grupi, ali i dalje imamo cilj da se kvalifikujemo za Olimpijske igre ili kvalifikacije. Mladi su igrali od početka do kraja. Nije dovoljno za ovaj nivo, ali i dalje uče. Nekada je iskustvo kao ovo skupo.” rekao je on, a potom dodao:

Samba style! 🇧🇷 Brazil gets the party started with a 41-point victory in their #FIBAWC opener. #WinForBrasil

— FIBA Basketball World Cup 2023 🏆 (@FIBAWC) August 26, 2023

”Na Svjetskom prvenstvu nema lakog protivnika. Početak je težak, ali da smo ovakvo poluvrijeme odigrali protiv bilo koje reprezentacije, izgubili bismo. Još uvijek imamo utakmice pred nama i iskoristićemo ovo iskustvo.” rekao je Demir.

Iran u narednom kolu igra protiv Obale Slonovače, dok će Brazil na Španiju.

Author: Ethan Edwards