Posebna utakmica, nismo sigurni učesnici Evropskog prvenstva

Dragan Džajić

Dragan DžajićFoto: FSS

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić nakon pobjede u Kaunasu istakao je da ekipa Dragana Stojkovića ne smije sebi da dozvoli luksuz da vjeruje da je siguran učesnik Evropskog prvenstva.

Srbija je u četvrtak poražena od Mađarske u Beogradu, da bi pobjedom u Kaunasu uspjela da prestigne našu reprezentaciju koja je na kratko posle pobjede nad Bugarskom bila na drugom mjestu ove grupe.

„Ono što je najvažnije, a ja sam tako razmišljao, kad su počele kvalifikacije rekao sam da ne smijemo potcijeniti ni jednog protivnika, ne smijemo da vjerujemo da smo sigurni učesnici EP, jer je svaka utakmica za sebe. I ova je bila posebna, jer smo došli u situaciju da je bilo biti ili ne biti i sa te strane sve čestitke igračima i stručnom štabu. Pobjeda ima i psihološki uticaj na igrače, donijelo im samopouzdanje, posle onog poraza od Mađara“, rekao je Džajić, prenosi zvanični sajt FSS.

Aleksandar Mitrović je postigao sva tri gola za selekciju Srbije na gostovanju protiv Litvanije.

„On se dokazuje iz godine u godinu i zaista je veoma bitan igrač za našu reprezentaciju. Ja mu samo želim da bude zdrav i da što duže igra za reprezentaciju. Još jednom sve čestitke Mitroviću, naravno svim igračima, ali dati ovako tri gola na jednoj veoma važnoj utakmici zaista je jedan, da ne kažem podvig, ali jeste remek djelo“, dodao je Dragan Džajić.

Naredni meč Srbija će igrati u Budimpešti protiv Mađarske 14. oktobra, dok će u Beogradu tri dana kasnije Crna Gora gostovati na stadionu “Rajko Mitić”.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards