Potpredsjednik i selektor na “ratnoj nozi”, sukob nakon slike Džajića i Piksija u Crnoj Gori

Potpredsjednik Piksi Džajić

Potpredsjednik Piksi DžajićFoto: FSS

U Fudbalskom savezu Srbije primjetna je netrpeljivost, a sukob između potpredsjednika Branislava Nedimovića i selektora Dragana Stojkovića Piksija traje još od utakmice u Podgorici protiv Crne Gore, saznaje Sport Klub.

Branislav Nedimović sa njegovom “ekipom” u FSS nije prisustvovao meču protiv Mađarske, a nisu putovali ni u Kaunas gdje su “orlovi” igrali meč 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Kako “Sport Klub” navodi pojedini članovi delegacije su odustali od puta zbog solidarnosti sa Branislavom Nedimovićem, dok su drugi ostali i bez pozivnica.

Sukob je buknuo sredinom avgusta posle objavljivanja fotografije na zvanični sajt FSS, na kojoj se nalaze Dragan Stojković i Dragan Džajić.

Potpredsjedniku nije bilo po volji što se zvanični sajt FSS koristi za „neadekvatne i privatne“ objave, čija sadržina nije fudbalska tematika.

Zato je i tražio da se sporna fotografija ukloni, ali je naišao na žestok Piksijev odgovor.

Posle svega, objava o susretu Piksija i Džajića u Crnoj Gori ostala je na sajtu FSS, a sukob dobio novu dimenziju.

Naredni susret Stojkovića i Nedimovića, devet dana kasnije, na otvaranju stadiona u Leskovcu, zaoštrio je odnos dvojice ključnih ljudi u FSS i na septembarskom okupljanju reprezentativaca, Nedimovića, za razliku od martovskog i junskog ciklusa, nije bilo u Sportskom centru.

„Očigledno da i funkcioneri, ovih dana, uporedo sa trenerima i igračima prave transfere… Posebno je jedan važan, Borac 1925 iz Martinaca angažovao našeg potpredsjednika Nedimovića i dobio veliko pojačanje. Malo da se našalimo”, pomenuo je Stojković na okupljanju, prenosi Sport Klub.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards