Pravimo početničke greške, 87 primljenih poena je puno

Radović

RadovićFoto: FIBA

Selektor Crne Gore Boško Radović nakon pobjede protiv Filipina u posljednjoj provjeri pred početak Mundobasketa bio je zadovoljan igrom u drugom poluvremenu ali je istakao da je će pred start prvenstva njegova ekipa morati da popravi defanzivu.

Crna Gora je savladala Filipine rezultatom 102:87, ali je do ubjedljivije prednosti stigla tek u drugom poluvremenu.

“Zadovoljan sam drugim poluvremenom. U prvom smo opet bili dekoncentrisani u napadu i odbrani, ali smo u nastavku igrali onako kako treba da igramo”, rekao je Radović.

Nije zadovoljan selektor Crne Gore sa velikim brojem primljenih poena, a očekuje da se meču sa više koncentracije pristupi već protiv Meksika na startu Mundobakseta.

“Primili smo 87 poena i mislim da je to puno. Da bismo došli u situaciju da pobjeđujemo na Svjetskom prvenstvu to mora da se promijeni. Imamo još nekoliko dana, imaćemo i dva dobra treninga, tako da ćemo i kroz skauting i rad pokušati da neke stvari popravimo i smanjimo broj poena koje primamo. Napad je dobro funkcionisao u praktično svakoj utakmici, ali imamo trenutke gdje protivnici lako poentiraju jer pravimo početničke greške. Moramo da igramo sa više koncentracije već od duela sa Meksikom”, zaključio je Radović.

Pročitajte i ovo:

Prethodni tekstODLIČNO DRUGO POLUVRIJEME: Crna Gora ubjedljiva portiv Filipina u posljednjoj provjeri pred Mundobasket

Author: Ethan Edwards