Prikupljaju pomoć za uhapšene Hrvate

Bed Blu Bojs

Bed Blu Bojsphoto: twitter/SantaSede1095

Bed Blu Bojsi su putem društvenih mreža najavili da pokreću akciju prikupljanja sredstava za podršku i pravnu pomoć uhapšenima u Atini.

Dan nakon prvog javnog oglašavanja Bed Blu Bojsa povodom tragedije u Atini, u kojoj je živo izgubio jedan navijač AEK-a, mediji u Grčkoj ponovo pišu o navijačima iz Zagreba.

Ovoga puta razlog je drugačiji, obzirom da su navijači Dinama iz Zagreba, popularni Bed Blu Bojsi, najavili akciju prikupljanja pomoći za uhapšene navijače u Atini.

‘‘Danas počinjemo sa prikupljanjem donacija u svrhu pravne pomoći za naše privedene prijatelje.’‘ napisali su Bed Blu Bojsi, a akciju su nazvali ‘Donacije Grčka’.

Mnoge navijačke grupe u Hrvatskoj pružile su im javnu podršku. Navijači Osjeka, poznati pod imenom ‘Kohorta‘ saopštenjem su stali na stranu uhapšenih huligana.

”Svi smo upoznati sa situacijom koja se odvija u Grčkoj, plasirane su različite priče, mediji doslovno sotoniziraju dečke koji se trenutno nalaze u Grčkoj. Razno razni mediji serviraju nam laži svakog dana, a nitko se ne pita kako je našim ljudima koji se trenutno nalaze tamo. Nitko nije spomenuo kako je nekoliko Bad Blue Boysa izbodeno, a nitko im nije pružio medicinsku pomoć, nitko nije spomenuo kroz kakve sve torture oni prolaze, a nije ni dokazano da su krivi za smrt Grka. Mi nećemo mirno stajati i šutiti promatrajući ovu situaciju. BBB imaju našu najveću podršku, u istoj situaciji možemo se i mi nekada u budućnosti naći. Moramo probiti medijsku blokadu, ljudima je potrebna svaka pomoć. Molimo sve da podjele ovu objavu da čitava država čuje.” stoji u saopštenju ‘Kohorte’.

Uz njih su stali i navijači Rijeke, popularna ‘Armada‘ uz parolu ”Svi hrvatski navijači zajedno, jači su od svih i svega.”

”Odbijanje pružanja ljekarske pomoći, uklanjanje dokaza, ignorisanje i odbijanje pomoći svoji državljanima od strane Hrvatskog konzulata, sramite se! Dosta je terora, dosta je medijskih laži i manipulacija! Hrvatski navijači zajedno od svega jači!” poručili su iz ‘Armade’.

Author: Ethan Edwards