Priskočili nam u pomoć kada su nas Hrvati iznevjerili

Sekulić

SekulićFoto: REUTERS/Annegret Hilse

Selektor košarkaške reprezentacije Slovenije Aleksandar Sekulić zahvalio se Košarkaškom savezu Crne Gore koji je prihvatio prijateljski meč nakon što je Hrvatska otkazala.

Slovenija je slavila pobjedu rezultatom 104:100, a posebno se istakao Luka Dončić koji je utakmicu završio sa tripl-dabl učinkom od 34 poena, 13 skokova i 14 asistencija.

“Znali smo da ne možemo da zamijenimo Vlatka Čančara, tako da ekipa mora da se prilagodi. Neki igrači moraju da dođu do izražaja, a Bine Prepelič je to odlično uradio. Svaki igrač koji je stao na parket dao je sve od sebe, a posebno je Luka Dončić pokazao novu izvanrednu igru. I on i Jaka Blažič i Zoran Dragić su igrali malo više, jer im trebaju mečevi da uđu u ritam. Majk Tobi nam se pridružio tek ponedjeljak, tako da je imao ograničeno vrijeme za igru”, rekao je Sekulić.

Selekciju Slovenije čekaju mečevi protiv Španije, Amerike i Japana na kraju.

“Sada nas čekaju dvije izazovne provjere u Španiji protiv vjerovatno najboljih reprezentacija svijeta, koje će pokazati koliko smo dobri protiv najjačih. Na kraju, želim da se zahvalim Košarkaškom savezu Crne Gore koji je priskočio u pomoć nakon što su nas Hrvati iznevjerili”, rekao je Sekulić.

Crna Gora je sa druge strane poražena na dva meča protiv Francukse i Slovenije, a prvu pobjedu na pripremamama za Mundobasket tražiće na mečevima protiv Gruzije i Irana.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards