Promijenio nam je način razmišljanja (VIDEO)

Jirgen Klop Džordan Henderson

Jirgen Klop Džordan Hendersonphoto: twitter/brfootball

Bivši kapiten Liverpula, sada član saudijskog Etifaka, Džordan Henderson, u jednom podkastu govorio je o treneru Liverpula Jirgenu Klopu.

Svi navijači kluba iz grada Bitlsa sjećaju se prvih riječi njemačkog trenera Jirgena Klopa kada je preuzeo klub, u vrlo teškoj situaciji.

”Moramo da se preobratimo. Moramo se preobratiti iz sumnjičavih u one koji vjeruju.” rekao je tada Klop, a upravo se to i desilo.

Happy Birthday Jürgen Klopp 🥳🎉

“We have to change from doubters, to believers…” pic.twitter.com/yjxNdazSLB

— The Anfield Wrap (@TheAnfieldWrap) June 16, 2023

Jirgen Klop nije imao lak početak na klupi Liverpula. U svojoj prvoj sezoni izgubio finale tadašnjeg Karabao Kupa, a potom i finale Lige Evrope, od koga drugog nego od Sevilje.

Prisjetio se upravo izgubljenog Evropskog finala doskorašnji kapiten Liverpula Džordan Henderson.

”Bilo je to nešto potpuno drugačije, nešto što nikada do tada nijesam iskusio. Niko nije očekivao od njega da se tako ponaša nakon poraza u finalu.” počeo je Henderson.

”To nam je bilo drugo izgubljeno finale u sezoni. Svi smo jedva čekali da dođemo u hotel i da zaspemo. Međutim Klop nam je rekao još u svlačionici nakon utakmice da želi sve da nas vidi u baru nakon što se spremimo.” otkrio je reprezentativac Engleske.

▪️ Champions League
▪️ Premier League
▪️ FA Cup
▪️ FIFA Club World Cup
▪️ UEFA Super Cup
▪️ League Cup (x2)

Liverpool signed Jordan Henderson 11 years ago today for $20M 🔴🏆 pic.twitter.com/ijTAHEqIpr

— B/R Football (@brfootball) June 9, 2022

”Nekoliko nas se spustilo i samo smo sjedjeli u ćošku, potpuno skrhani porazom u finalu. Ipak, Jirgen je na to gledao potpuno drugačije. Prišao nam je i pitao nas hoćete li biti cijelo veče tako mrzovoljni, pomislio sam ‘da naravno, upravo smo poraženi u finalu’.” prisjeća se Henderson.

”Potom nam je rekao da je ovo samo loš trenutak i da upravo zbog toga treba da ostanemo zajedno i da nas treba sve zajedno. Naglasio je i da je ovo samo početak. Pozvao nas je sve na binu, gdje smo proveli ostatak večeri u odličnom raspoloženju i pjevali ‘mi smo Liverpul’.” otkrio je Hendo.

”To je bilo nešto nevjerovatno. Takav način razmišljanja i nošenja sa teškom situacijom nikada nijesam vidio. Upravo to nam je dalo mnogo samopouzdanja za predstojeće izazove, koje smo savladali. Nakon toga postali smo šampioni Engleske, osvojili Ligu šampiona, Superkup, postali prvaci Svijeta.” zaključio je Džordan Henderson.

Liverpul je pod vođstvom Jirgena Klopa osvojio sve što se može osvojiti – Premijer ligu poslije 30 godina čekanja, Ligu Šampiona, UEFA Superkup, trofej namijenjen prvaku Svijeta, FA Kup i Liga kup.

Author: Ethan Edwards