Protić za Meridian Sport govorio o situaciji u ovom klubu

Metalac

MetalacFoto: KK Metalac Valjevo

Košarkaški klub Metalac iz Valjeva nalazi se u velikoj krizi, a klub koji je posljednji put igrao ABA ligu 2015. godine je u jednom danu ostao bez predsjednika, trenera i igrača.

Između ostalih u članu KLS je prethodne sezone nastupao nekadašnji centar Mornara i Lovćena Uroš Luković, dok je prije dvije sezone zbog urođene srčane mane karijeru u prvoligašu iz Valjeva završio Feđa Pajović.

Sin legende Budućnosti Gavrila Pajovića i velika nada crnogorske košarke je morao da prestane sa košarkom u 21. godini.

Za Meriidan Sport o ovom slučaju govorio je plejmejker kluba Nemanja Protić.

“Ima finansijskih problema u klubu. Predsjednik kluba, Vladan Janković, je dao ostavku i taj dio novca fali u budžetu. Grad daje određenu sumu, ali ne dovoljno da isprati potrebe oformljene ekipe u Valjevu”, rekao je Protić.

Informaciju o raspuštanju tima, igrači su dobili od trenera ekipe, Branislav Ratkovica, koji je takođe napustio Metalac.

“Trener nam je rekao da smo slobodni u izboru nove sredine, svi su raspušteni i slobodni. Čak je i on napustio tim”.

Nekadašnji ABA ligaš mogao bi da se ugasi ali plejmejker ovog kluba ne vjeruje u ovaj scenario.

“Teško da će se ugasiti, koliko poznajem tim, a sad u kojem sastavu… Ekipa koja je bila okupljena bila je dobra i konkurentna za vrh tabele. Sve desilo u 24 sata i mi smo ostali zatečeni. Da postoji problem, postoji. Metalac trenutno nema predsjednika, trenera, ni igrače”, zaključio je Nemanja Protić razgovor za Meridian Sport.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards