Prvi cilj nam je da prođemo grupu

Datome

DatomeFoto: FIBA

Zvijezda italijanske reprezentacije Điđi Datome predvodiće selekciju “azura” na predstojećem Mundobasketu, a nakon ovog šampionata legendarni košarkaš bi mogao da završi karijeru.

Košarkaš je prošlu sezonu proveo u Olimpiji Milano, a osvojenom titulom u italijanskom šampionatu završio je epizodu u ovom klubu.

“Kada sam prije nekoliko godina razmišljao o kraju svoje karijere, mislio sam da bi bilo lijepo da završim sa reprezentacijom. Drago mi je i što sam klupsku karijeru završio u Armaniju, jer sam igrao na najvišem nivou. Znam da sam imao sreće, ali mislim i da zaslužujem priznanje jer iza toga stoji mnogo rada, volje i posvećenosti“, rekao je Datome.

U grupi A, Italija će igra sa selekcijama Filipina, Angolom i Dominikanskom Republikom.

Luigi Datome is dreaming of a big finish in the World Cup to cap off a colorful career 🏁#FIBAWC x #WinForItalia 🇮🇹 | @Italbasket

— FIBA Basketball World Cup 2023 🏆 (@FIBAWC) August 23, 2023

„Ne znam kako će proći Mundobasket, ali ovo ljeto s momcima je bilo fantastično šta god da bude, mada se nadam da mogu uspjehom da završim karijeru. Imamo jasan identitet i hijerarhiju, znamo ko su ključni igrači. Prvi cilj nam je da prođemo grupu, a onda da dižemo nivo igre. Bili smo dobri na pripremama“, dodaje Datome.

Tridesetpetogodišnji napadač je ukupno 55 utakmica u NBA za Pistonse i Seltikse, osvojio je Evroligu sa Fenerbahčeom, igrao i za Montepaski, Virtus i Armani.

Pročitajte i ovo:

Author: Ethan Edwards