PSŽ u velikom problemu ukoliko Francuz napusti klub bez obeštećenja

Mbape

MbapeFoto: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Francuski reprezentativac Kilijan Mbape obavijestio je čelnike kluba da ni po koju cijenu neće napustiti francuski klub ovog ljeta, a kako prenosi “Skaj sport” napadač će čitavu sezonu provesti na tribinama.

Mbape će tako čekati istek ugovora kako bi kao slobodan igrač pojačao madridski Real narednog ljeta.

Jedan od razloga za nezadovoljstvo prema pisanju ovog medija je i transfer politika kluba iz Pariza. Nakon potpisa ugovora prošlog ljeta obećano mu je da će mu se pridružiti Robert Levandovski i Bernardo Silva ali od tih transfera nije bilo ništa.

Francuski klub je sada u strahu, a navodno je već poručio fudbaleru da ukoliko napusti PSŽ bez obeštećenja suočiće se sa velikim finansijskim problemima zbog kojih će morati da prodaju velike zvijezde i otpuste veliki broj zaposlenih.

🚨🌕| PSG sent a new letter to Kylian Mbappé on August 4th, telling him that if he leaves for free:

– PSG will have to sell players.
– PSG will have to reconsider their policy of promoting academy players.
– PSG will have to FIRE many employees.@lequipe #rmalive pic.twitter.com/WyQn90GHRr

— Madrid Zone (@theMadridZone) August 10, 2023

Mbape je u Pariz došao ljeta 2018. godine, a za pet godina u klubu sa “Parka prinčeva” odigrao je 260 utakmica, postigao 212 golova i zabilježio 98 asistencija.

Pročitajte i ovo:

Prethodni tekstPETO POJAČANJE OVOG LJETA: Jens Kajuste novi igrač NapolijaSljedeći tekstPOTPISAO DVOGODIŠNJI UGOVOR: Stevan Juncaj pojačao hrvatsku Rijeku

Author: Ethan Edwards